Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις σε πολλά ημιορεινά τμήματα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 28/13/19

03-27-2019 16:00 / 1057 προβολές
Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις βοριάδες και χιονοπτώσεις σε πολλά ημιορεινά τμήματα / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Πέμπτη 28/13/19

Γράφει ο/η Σεμερτζίδης Δημήτρης

Μακεδονία: Αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία, και πιθανώς πρόσκαιρα φαινόμενα σε κεντροβόρεια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 800μ. Σταδιακά μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν

Θράκη: απουσία φαινομένων

Ηπειρος: Τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν. Τοπικές μόνο χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα αυστηρώς ανατολικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

Θεσσαλία: Τοπικές βροχοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 700-800μ. Σταδιακή βελτίωση του καιρού μέσα στην ημέρα. Χιονοπτώσεις θα επιμείνουν στα δυτικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα, ασθενούς εντάσεως.

Στερεά Ελλάδα: Τοπικές βροχοπτώσεις μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, κυρίως στα κεντρικά τμήματα. Τα λιγότερα φαινόμενα θα τα δεχθούν η Αττική και η Αιτωλοακαρνανία, σε αντίθεση με την δυτική Βοιωτία, την Φωκίδα και την Ευρυτανία όπου θα επιμείνουν για αρκετές ώρες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα άνω των 700μ. Σημαντικές οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν σε Παρνασσό και Γκιώνα.

Πελοπόννησος: Αρκετές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται μέχρι αργά το μεσημέρι στο σύνολό της. Τα φαινόμενα στην συνέχεια θα επικεντρωθούν στα ανατολικά της τμήματα και κυρίως την Λακωνία. Σημαντικές οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα, κυρίως σε Χελμό και Πάρνωνα.

Iόνιο: Βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα που σταδιακά θα περιοριστούν και θα σταματήσουν.

Αιγαίο: Βροχοπτώσεις στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα σε βόρεια και δυτικά τμήματα της Κρήτης θα ενισχυθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, όπως και στο Κρητικό Πέλαγος.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί στα 7-8 μποφόρ. Στα νότια τμήματα θα αγγίζουν και τα 9.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 6-8 μποφόρ αρχικά, ιδίως στα βόρεια τμήματά του. Προς το βράδυ θα ενισχυθούν και θα φτάνουν στο βόρειο Αιγαίο τα 9-10 μποφόρ, το ίδιο και στο νοτιοδυτικό πέριξ των Κυθήρων. Στο υπόλοιπο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση σε όλη την χώρα.