Επιδείνωση του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη 12/03/19

03-11-2019 14:00 / 1664 προβολές
Επιδείνωση του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη 12/03/19

Αιγαίο Πέλαγος: Αρκετές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στο σύνολό του. Ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι τις απογευματινές ώρες στο κεντροβόρειο Αιγαίο, ενώ το βράδυ καταιγίδες με ένταση θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα. Σχετικά με την Κρήτη, αρκετά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα.

Πελοπόννησος: Βροχοπτώσεις στα περισσότερα τμήματά της. Τα ισχυρότερα φαινόμενα συνοδεία καταιγίδων θα σημειωθούν στον Νομό Λακωνίας και από το βράδυ σε Αχαΐα και κεντροδυτική Κορινθία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 900μ. στην βόρεια Πελοπόννησο το βράδυ, ενώ μετά τα μεσάνυχτα θα πέσουν μέχρι τα 600-700μ. κυρίως σε Αρκαδία και Κορινθία.

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως σε Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία. Έπειτα σταδιακή εξάπλωση των βροχοπτώσεων και στα υπόλοιπα τμήματα. Το βράδυ τα κυρίως φαινόμενα θα εκδηλώνονται σε Φθιώτιδα, βόρεια Φωκίδα και Βοιωτία. Τις ίδιες νυχτερινές ώρες, και κυρίως κοντά στα μεσάνυχτα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειώνονται άνω των 600-700μ. σε Βοιωτία, βόρεια Φωκίδα, Ευρυτανία και Φθιώτιδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Πάρνηθα κατά τα μεσάνυχτα,  ξεκινώντας από τα 900μ. περίπου. βροχοπτώσεις θα δεχθεί και η Εύβοια στο σύνολό της, κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα.Το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται άνω των 800-900μ στα κεντροβόρεια τμήματά της.

Θεσσαλία: Αρχικά πρόσκαιρα περάσματα βροχοπτώσεων. Από το απόγευμα περισσότερες οι βροχοπτώσεις, που θα εστιάζονται κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της ανατολικής, νότιας και δυτικής Θεσσαλίας με λιγότερο ευνοημένη την πεδιάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ από τα 700-800μ.

Ηπειρος: Αρκετές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στο πρώτο μισό της ημέρας. Σταδιακή βελτίωση έπειτα. Το βράδυ πολύ τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται άνω των 800μ στα ανατολικά της τμήματα.

Ιόνιο: Πολύ άστατος καιρός με περάσματα βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων. Στο πρώτο μισό της ημέρας τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Κέρκυρα, ενώ στο δεύτερο μισό στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο.

Μακεδονία: Αστατος καιρός, με αρχικά τοπικά περάσματα βροχοπτώσεων στην δυτική Μακεδονία και χιονοπτώσεων άνω των 800-1000μ. Εν συνεχεία αναμένεται σταδιακή επιδείνωση κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα με εκδήλωση φαινομένων. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρου χαρακτήρα θα σημειώνονται στην δυτική Μακεδονία άνω των 600-700μ., άνω των 700-800μ. στην υπόλοιπη.

Θράκη: Αρχικά βελτιωμένος καιρός, έπειτα σταδιακή επιδείνωση με βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις άνω των 500μ. Στον Νομό Έβρου κατά τόπους και χαμηλότερα.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιάδες στα 6-8 μποφόρ. Στις Κυκλάδες θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και έπειτα αναμένεται στροφή τους σε θυελλώδεις βοριάδες από το ύψος των Σποράδων και βορειότερα. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν δυτικοί ασθενείς, με σταδιακή στροφή σε βοριάδες μέτριους έως ισχυρούς.


Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε όλη την χώρα.

Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτριος