Επιδείνωση του καιρού στην Αττική από τη νύχτα. Αναλυτική πρόγνωση.

01-11-2019 00:00 / 1193 προβολές
Επιδείνωση του καιρού στην Αττική από τη νύχτα. Αναλυτική πρόγνωση.

Στα πλαίσια της νέας υποτροπής του καιρού που περιμένουμε από σήμερα το βράδυ στα κεντρικά και νότια, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Αττική.

Πιο αναλυτικά:

Για το υπόλοιπο της ημέρας προβλέπεται σταδιακή πύκνωση των νεφώσεων και το βράδυ προβλέπονται παροδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια και εν συνεχεία και στα υπόλοιπα τμήματα. Αργά το βράδυ, στα νότια του νομού υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας. 

Αύριο Σάββατο : Mέσα στη νύχτα οι  βροχές αναμένεται να ενταθούν , αποκτώντας αξιόλογη ένταση, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια , νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά και κυρίως μέσα στο Σαρωνικό. Στη συνέχεια, δηλαδή από το πρωί και έπειτα, οι βροχές θα αποκτήσουν εξ ολοκλήρου ποτιστικό χαρακτήρα και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις , παροδικά ισχυρές, αναμένονται στην Πάρνηθα πάνω από τα 900-1000μ. Στα βορειοδυτικά-βόρεια του νομού(όροι Κιθαιρώνα/ Πατέρα και στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθας) , οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται έως και στα 600-700μ περίπου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς , στη συνέχεια στρεφόμενοι σε βόρειους - βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης έως και στα 4-6 bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 8 έως 10 oC. Στα βόρεια θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη και στα βορειοδυτικά 3-4 oC χαμηλότερη. 

Κυριακή: Οι βροχές αναμένεται γρήγορα να εξασθενήσουν , όπως και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά , και προοδευτικά να σταματήσουν , ενώ θα παραμείνει η συννεφιά- κυρίως στα βόρεια -περίπου  μέχρι τις πρωινές ώρες . Μέσα στο ξημέρωμα, είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα έως και τα 500μ στα βορειοδυτικά του νομού και τα 700-800μ στην Πάρνηθα . Ωστόσο, επειδή τα φαινόμενα δείχνουν να υποχωρούν γρήγορα, αυτή η πιθανότητα είναι σχετικά περιορισμένη. Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει μέσα στη μέρα, ενώ τη νύχτα φαίνεται να ξανασυννεφιάζει εκ νέου από τα δυτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 11oC. Στα βόρεια/ βορειοδυτικά θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη. 

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης