Επικίνδυνος καιρός στην Αττική κατα την διάρκεια της νύχτας 29 Σεπτεμβρίου 2018,προς Κυριακή.

09-28-2018 21:53 / 11174 προβολές
Επικίνδυνος καιρός στην Αττική κατα την διάρκεια της νύχτας 29 Σεπτεμβρίου 2018,προς Κυριακή.

O μεσογειακός κυκλώνας τροπικού χαρακτήρα ανέρχεται ΒΑκότερα και αναμένεται το ΒΔκότερο μέρος του να πλησιάσει τα ΝΑκά της Αττικής άυριο κατα την διάρκεια της νύχτας.Απροσδιόριστη είναι ακόμη η συμπεριφορά του κυκλώνα,καθώς θα διαπεράσει και την στεριά της Πελοποννήσου ,και πώς θα αντέξει και θα ξαναενισχυθεί καθώς θα εισέλθει Μυρτώο.Τα νεώτερα δεδομένα δίνουν ολοένα και βορειότερη τροχιά πράγμα που μας κάνει να είμαστε υποψιασμένοι και για αλλαγές τελευταίες στιγμής.

Άς δούμε την καιρική εξέλιξη του καιρού της Αττικής κατα την αυριανή ημέρα

Mέσα στο πρωϊ πρόσκαιρη ύφεση του καιρού ώς προς τα φαινόμενα κυρίως ,άν και ο νεφελώδης καιρός θα συνεχίζει να κυριαρχεί,χωρίς να αποκλείονται ασθενείς βροχές. Μετά το μεσημέρι φαίνεται ο καιρός να επιδεινώνεται πολύ σοβαρά,βαθμιαία ένταση των βροχοπτώσεων καθώς και ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα ανατολικά,το βράδυ οι βροχοπτώσεις αναμένονται να είναι ραγδαίες και μεγάλης διάρκειας,αναμένονται πλυμμηρικά επισόδεια κατα κύριον λόγο στην Νότια-Νοτιοανατολική Αττική,ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στον Σαρωνικό ,τα ηλεκτρικά δεν αναμένονται να είναι πολλά και θα παρατηρούνται κυρίως απο τα νότια.

Ιδιαίτερη προσοχή κατα την διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της νότιας -νοτιοανατολικής Αττικής κυρίως,όσον αφορά τα έντονα πλυμμηρικά επισόδεια καθώς και τις επικίνδυνες ριπές ανέμων.


Άνεμοι: ΒΒΑκοί 4-5Bf κυρίως στα ανατολικά,την νύχτα θα γίνουν ανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι θα ενισχυθούν σημαντικά ,χωρίς να προσδιορίζεται το μέγιστο της έντασης ,χονδρικά 7-9Bf άνεμοι υπολογίζονται χωρίς να αποκλείονται και ταχύτητες ανέμων που ξεπερνάνε τα 90km/h στα νότια νοτιοανατολικά κυρίως.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 17 - 22οC, Bόρεια Προάστια: 15..20oC,,Δυτικά προάστια : 16...21oC,,Νότια προάστια:18-22oC

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας  (Teometeo)