Επιλεκτική επιδείνωση του καιρού - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σ/Κ 27-28/04/19

04-26-2019 15:00 / 1213 προβολές
Επιλεκτική επιδείνωση του καιρού - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Σ/Κ 27-28/04/19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Σάββατο 27/04/19

*Mακεδονία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων στη δυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι και κυρίως τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση με εκδήλωση πρόσκαιρων καταιγίδων στα δυτικά της τμήματα, που στη συνέχεια θα εξαπλωθούν στα κεντρικότερα. Πιθανώς τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν έντονο χαρακτήρα (ιδιαίτερα σε Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία). Καταιγίδα θα σημειωθεί και στον Νομό Θεσσαλονίκης. Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Μακεδονία.

*Θράκη: Βελτιωμένος καιρός. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων προς τα μεσάνυχτα.

*Θεσσαλία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Από το μεσημέρι σταδιακή επιδείνωση με την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων. Τα φαινόμενα ενδέχεται να αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα.

*Ήπειρος: Βελτιωμένος καιρός με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ιδίως στα ανατολικά τμήματα.

*Στερεά Ελλάδα: Βελτιωμένος καιρός. Το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα κεντροανατολικά της τμήματα και την Αττική.

*Πελοπόννησος: Βελτιωμένος καιρός: Πρόσκαιρες μπόρες ή τοπική καταιγίδα θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κορινθίας που ενδέχεται να επηρεάσουν και τα πεδινά σε μικρό βαθμό.

*Ιόνιο: Βελτιωμένος καιρός γενικά. Άστατος καιρός μόνο στα βόρεια τμήματά του, με πρόσκαιρες μπόρες στο δεύτερο μισό της ημέρας κυρίως.

*Αιγαίο: Βελτιωμένος καιρός. Το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή τοπικές σύντομες καταιγίδες στα βόρεια και βορειοανατολικά του τμήματα.

Oι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί στα 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη,


Κυριακή 28/04/19

Βελτιωμένος καιρός σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Στο ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα διατηρηθεί σημαντικά άστατος, με την εκδήλωση πρόσκαιρων βροχοπτώσεων. Υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και της Αττικής.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 μποφόρ.

Στο Αιγαίο μεταβλητών διευθύνσεων στα 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά τμήματα θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αμετάβλητη.