Επιλεκτική υποτροπή του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Κυριακή 02/06/19

06-01-2019 14:00 / 899 προβολές
Επιλεκτική υποτροπή του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Κυριακή 02/06/19

Mapas

Mακεδονία: Αρχικά τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγες σποραδικές βροχοπτώσεις σε ανατολική Χαλκιδική και ανατολική Μακεδονία. Πρόσκαιρα, πολύ ασθενή φαινόμενα ίσως εκδηλωθούν και σε δυτικά τμήματα. To μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα αναμένεται υποτροπή με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα πέσει και χαλάζι. Το βράδυ αναμένεται άστατο γενικά σκηνικό, με τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στην κεντρική κι ανατολική Μακεδονία. Στα κεντρικά τμήματα και την Χαλκιδική αυξημένη είναι η πιθανότητα να εκδηλώνεται κατά τόπους χαλαζόπτωση.

Θράκη: Τοπικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα και μετά.

Θεσσαλία: Μετά το μεσημέρι ξαφνική επιδείνωση του καιρού με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στα κεντρικά τμήματα θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα έχουν απότομη έναρξη και λήξη. Το βράδυ αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Ήπειρος: Λίγες τοπικές βροχοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα (κυρίως στα Ιωάννινα) μετά το μεσημέρι. Κάπως περισσότερα τα φαινόμενα στα ορεινότερα τμήματα των ανατολικών τμημάτων, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στερεά Ελλάδα: Γενικά ήπιος καιρός. Υπάρχει μικρή πιθανότητα μετά το μεσημέρι να σημειωθούν πολύ τοπικές βροχές στα ορεινότερα και ημιορεινότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς.

Πελοπόννησος: Ήπιος καιρός. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχοπτώσεων το μεσημέρι αυστηρώς στα ανατολικά και βόρεια ορεινά τμήματα, άνευ ιδιαίτερης σημασίας.

Ιόνιο Πέλαγος: Γενικά καλός καιρός. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ανατολικά εσωτερικά τμήματα των νησιών, κυρίως της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, όπου δεν αποκλείεται να αφήσουν σύντομες ψιχάλες.

Αιγαίο Πέλαγος: Ήπιος καιρός γενικά. Στην Κρήτη μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί πέρασμα πολύ τοπικών βροχοπτώσεων, κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματα. Αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ

Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιάδες στα νοτιότερα τμήματα, όπου στο Κρητικό Πέλαγος θα φτάνουν στα 5 μποφόρ, βοριάδες στο βόρειο Αιγαίο, αγγίζοντας τα 5 μποφόρ βορειότερα της Λήμνου. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, στα 4 μποφόρ στο κεντροβόρειο Αιγαίο, ενώ σε Κυκλάδες κι νοτιότερα θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη

Σεμερτζίδης Δημήτριος

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ