Φθινοπωρινή κακοκαιρία εν μέσω θέρους- Κακοκαιρία ''Νεφέλη''- Πρόγνωση καιρού Δευτέρας.

06-24-2018 20:31 / 6642 προβολές
Φθινοπωρινή κακοκαιρία εν μέσω θέρους- Κακοκαιρία ''Νεφέλη''- Πρόγνωση καιρού Δευτέρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 25/6/2016

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και περισσότερη ηλιοφάνεια στο Αιγαίο. Ωστόσο ήδη από το πρωί στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην νότια Πελοπόννησο αλλά και στην δυτική/κεντρική Μακεδονία αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και στα δυτικά καταιγίδες.

Τις μεσημβρινές ώρες επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα αναπτυχθούν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό από την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία μέχρι και την Πελοπόννησο, ενώ και στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν καταιγίδες.

Η υπόλοιπη χώρα θα έχει τοπικά αυξημένες νεφώσεις με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας να εντοπίζονται στο Αιγαίο. Και η Κρήτη φαίνεται πως αργά το μεσημέρι και το απόγευμα θα δεχτεί κάποιες μπόρες και καταιγίδες στα ορεινότερα τμήματα όμως.

Τελειώνοντας η ημέρα τα περισσότερα φαινόμενα θα επιμείνουν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τοπικά ισχυρές καταιγίδες εκεί, ενώ πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα θα παραμείνουν στην κεντρική Στερεά, στην δυτική κυρίως Θεσσαλία και δυτικότερα της Θεσσαλονίκης μέχρι την δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 29 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔκες αρχικά διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ ενώ από το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί με τις ίδιες εντάσεις. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 4-5 και πολύ τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Αρθρο:Τάσος Κουρτζιάκης

Φωτογραφία άρθρου: Νικολάου Λιαναντωνάκη

ΧΑΡΤΕΣ MAP ALERT

ΠΡΩΙ

ΜΕΣΗΜΕΡΙ


ΒΡΑΔΥ


Ακολουθήστε μας στην σελίδα στο Facebook ΕΔΩ