Γενικευμένες αστάθειες αύριο 02/09 στα Δυτικά. Πρόγνωση καιρού.

09-02-2016 00:02 / 1609 προβολές
Γενικευμένες αστάθειες αύριο 02/09 στα Δυτικά. Πρόγνωση καιρού.

Επιμονή των ασταθειών και αύριο στην Δυτική χώρα. Μάλιστα κατά τόπους προβλέπονται και έντονα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά:

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ: Κάποιες ασθενείς βροχές που θα σημειώνονται στα Ανατολικότερα τμήματα της Πίνδου, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Τοπικά μέχρι το ξημέρωμα στα Ηπειρωτικά(κυρίως σε Δυτική Στερεά και Βόρεια Πίνδο) ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος.
Στα υπόλοιπα σχετικά αίθριος.

 
ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ: Στα βόρεια τμήματα της Πίνδου και τοπικά στην Δυτική Πελοπόννησο, θα συννεφιάσει από νωρίς και τις προμεσημβρινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση κάποιας πρόσκαιρης μπόρας.
Καλός ο καιρός στα υπόλοιπα με κάποιες αραιές νεφώσεις, οι οποίες τοπικά όσο βαδίζουμε προς τις μεσημεριανές ώρες θα γίνονται περισσότερες.
 

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ: Γενικευμένες μπόρες μέτριας έντασης και μεμονωμένες καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σταδιακά στην Ήπειρο.

Πιο τοπικά αλλά με την ίδια ένταση τα φαινόμενα στην Δυτική Στερεά.

Μικρή πιθανότητα για κάποιες μπόρες έχουν τα ορεινά των Ιονίων νήσων, πλην της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στην Πελοπόννησο, όπου φαίνονται πιο έντονα φαινόμενα.
Αρχικά, βροχές κατά τόπους ισχυρές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στους νομούς Ηλείας(Ανατολικά-Βορειοανατολικά τμήματα) και Αρκαδίας(Κεντρική και Δυτική) και το απόγευμα-βράδυ στους νομούς Μεσσηνίας(Νότια-Νοτιοανατολική)και Λακωνίας(Δυτική και Νότια).
Στις παραπάνω περιοχές δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, ενώ οι ριπαίοι άνεμοι θα είναι ισχυροί κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.
Προσοχή θα πρέπει να δείξουν κυρίως οι κάτοικοι του νομού Μεσσηνίας.

ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ: Με την δύση του ηλόυ τα φαινόμενα στα Ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο. Έτσι με την αλλαγή της μέρας ο ουρανός θα είναι καθαρός στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδος.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ στην Πελοπόννησο. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης των φαινόμενων στην Πελοπόννησο θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα δεν θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς στα Επτάνησα, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο, ενώ στην Δυτική Στερεά, πιθανώς να αγγίξει τους 32. Δροσιά το πρωί με θερμοκρασίες κάτω των 20 βαθμών σχεδόν παντού.

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο και οι αστάθειες θα σταματήσουν, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο.

Όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες ημέρες, γίνεται ολοένα και πιο πιθανή η έλευση κακοκαιρίας την επόμενη εβδομάδα στα Δυτικά-Βορειοδυτικά. Θα σας ενημερώνουμε με καθημερινά άρθρα για την εξέλιξη του καιρού.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός