Γενικευμένη επιδείνωση του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη 24/09/19

09-23-2019 17:00 / 2200 προβολές
Γενικευμένη επιδείνωση του καιρού / Πρόγνωση Ελλάδας για Τρίτη 24/09/19

Γράφει ο/η Σεμερτζίδης Δημήτριος

Μακεδονία: Αρχικά βελτιωμένες καιρικές συνθήκες όμως γρήγορα εντός του μεσημεριού ο καιρός θα επιδεινωθεί από τα δυτικά και βόρεια τμήματα με την εκδήλωση βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων. Αργά το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν γενίκευση σε δυτική και κεντρική Μακεδονία με κατά τόπους έντονο χαρακτήρα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα κινηθούν σταδιακά ανατολικότερα και πλέον θα έχουν ασθενή χαρακτήρα.

Θράκη: Αστατος καιρός από το μεσημέρι και έπειτα με την εκδήλωση παροδικών βροχοπτώσεων.

Ιόνιο: Πέρασμα τοπικών βροχοπτώσεων και καταιγίδων κατά το ξημέρωμα, ιδιαίτερα στα κεντρονότια νησιά. Θα ακολουθήσει άστατο σκηνικό έως τις απογευματινές ώρες (ιδίως στα βόρεια νησιά). Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ήπειρος: Περάσματα βροχοπτώσεων και καταιγίδων έως και τις απογευματινές ώρες. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εστιάσουν στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Θεσσαλία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Από το μεσημέρι-απόγευμα ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση με την εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων από τα βόρεια. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Στερεά Ελλάδα: Aρκετές βροχές στα δυτικότερα τμήματά της καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην υπόλοιπη Στερεά άστατος καιρός με παροδικά περάσματα βροχοπτώσεων. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται πέρασμα καταιγίδων να επηρεάσει την Βοιωτία και την Αττική.

Πελοπόννησος: Χωρίς αξιόλογες βροχές τα ανατολικά της τμήματα. Τα κεντρικά και δυτικά θα δεχτούν σημαντικό όγκο βροχοπτώσεων. Μάλιστα οι καταιγίδες που θα αναπτυχθούν σε Κυπαρισσιακό Κόλπο, Ηλεία και Μεσσηνία θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα.

Αιγαίο: Σημαντικές βροχοπτώσεις αργά το βράδυ σχεδόν στο σύνολο του κεντροβόρειου Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες σε ανατολικές Κυκλάδες κι ανατολικά τμήματα.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί στα 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε βορειοδυτικούς στα 5-6.

Στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν καθολικά νοτιάδες στα 4-5 μποφόρ. Σταδιακά όμως στα νοτιοδυτικά του τμήματα (Κυκλάδες και Κρητικό Πέλαγος) θα ενισχύονται φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι.


Η θερμοκρασία σε πτώση