Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο Πέμπτη 25 Μαίου

05-24-2017 22:10 / 8862 προβολές
Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας αύριο Πέμπτη 25 Μαίου
  • Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και τις πρωινές ώρες: Διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας, στην ανατολική Θεσσαλία με έμφαση στις περιοχές γύρω από το Θερμαϊκό. Σε αυτά τα τμήματα, είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές έχοντας τον χαρακτήρα όμβρων, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων της Χαλκιδικής και του Στρυμονικού κόλπου. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας για το ίδιο χρονικό διάστημα.

  • Από αργά το πρωί έως και μετά: Αναπτύξεις νεφών θα εμφανιστούν σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (με έμφαση στα βορειοανατολικά) καθώς και σε κεντρική και βόρεια/βορειοανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες προς το μεσημέρι θα δώσουν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά σε ορεινές περιοχές επηρεάζοντας όμως σύντομα και άλλες χαμηλότερου υψομέτρου, με γενική τάση κίνησης προς τ'ανατολικά προς τις απογευματινές ώρες, επηρεάζοντας και παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της βορειοανατολικής Στερεάς. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Ήπειρο, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, πιθανότατα και σε κεντρικά/δυτικά/βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

    ΄Οσον αφορά όμως τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου, αρκετές περιοχές της δυτικής Στερεάς, το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής, τα δυτικότερα και νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου καθώς επίσης και τα Επτάνησα, ο καιρός θα είναι αρκετά καλύτερος με λίγες πρόσκαιρες αναπτύξεις νεφών και διάσπαρτες άλλες νεφώσεις που θα δώσουν κάποιες μπόρες σε πιο εσωτερικές περιοχές των ηπειρωτικών τμημάτων. Ωστόσο, από το απόγευμα όσον αφορά τα παράκτια της Ηπείρου και το βόρειο Ιόνιο και το βράδυ στις νοτιότερες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με εκδήλωση όμβρων και σποραδικών καταιγίδων οι οποιες κατά τόπους θα είναι ισχυρές με τάση για περεταίρω οργάνωση στο κεντρικό Ιόνιο.

    ΄Οσον αφορά τη Θράκη, αν και ο καιρός θα είναι αρκετά νεφελώδης μέσα στην ημέρα με κατά περιόδους βροχές, τα φαινόμενα θα έχουν έως μέτρια ένταση κυρίως σε περιοχές κοντά στη Ροδόπη, με μικρή την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

    Στο Αιγαίο η κατάσταση του καιρού θα είναι αρκετά καλύτερη με κατά διαστήματα νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα και κυρίως στην περιοχή του Θερμαϊκού, τις νυχτερινές και πρωινές ώρες όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανές καταιγίδες. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάπως περισσότερες σε Μυρτώο και Δυτικές Κυκλάδες από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Θερμοκρασίες: Οι υψηλότερες μέγιστες αναμένονται στην νοτιοανατολική Στερεά και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου όπου θα φτάσουν τους 24-26 βαθμούς ενώ έως τους 22-24 βαθμούς αναμένονται οι τιμές γενικότερα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα καθώς και στη Θράκη. Στους 20-22 βαθμούς οι μέγιστες στις υπόλοιπες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές καθώς επίσης και στα περισσότερα νησιωτικά εξαιρουμένων νοτίων τμημάτων των Δωδεκανήσων καθώς και εσωτερικές περιοχές της Κρήτης όπου κατά τόπους θα φτάσουν τους 25-26 βαθμούς.

Άνεμοι: Το Δ ή ΝΔ ρεύμα κυριαρχεί στις θάλασσες, φτάνοντας στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου και τα 6 μποφώρ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με παρόμοιες εντάσεις και στον Κορινθιακό κόλπο κατά τις ίδιες ώρες, εμφανιζόμενο ως ΔΒΔ ρεύμα. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές αναμένεται στα 3-4 μποφώρ και πρόσκαιρα έως και τα 5 στις Κυκλάδες. 

Ανάλυση και εκτίμηση : Γκίκας Νικόλαος συνεργάτης του umeteo.com