Πανελλαδικός χιονιάς 2019,Μέρος 2ο.Χάρτης,προσέγγιση.

01-01-2019 12:00 / 6199 προβολές
Πανελλαδικός χιονιάς 2019,Μέρος 2ο.Χάρτης,προσέγγιση.
Σε κλοιό χιονοπτώσεων απο την Πέμπτη η χώρα μας ακόμη και σε πεδινές περιοχές.Όπως σας είχαμε προϊδεάσει εδώ και πολύ καιρό,πολική κατάβαση ,αναμένεται απο την Πέμπτη.

Ο πολικός αυλώνας καθώς κατηφορίζει και συναντά τα κατα πολύ θερμότερα νερά του Ιονίου,συνοδευόμενος και απο μεγάλα ποσά θετικού στροβιλισμού,προκαλεί κυκλογέννεση.Το βαρομετρικό αυτό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί πολύ γρήγορα ανατολικά σε πρώτη φάση ,και τάχιστα μέσα στο Αιγαίο θα ενισχύσει επιπλέον την βαροβαθμίδα του,αυτό θα έχει ώς αποτέλεσμα να προκαλέσει,ισχυρή κακοκαιρία στην χώρα μας με βασικά χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις που θα ακολουθήσουν ,όμως πρέπει να δωθεί προσοχή και στους θυελλώδης ανέμους που κρύβει αλλά και στις καταιγίδες σε νότιες θαλάσσιες περιοχές.

Σας παραθέτουμε τον παρακάτω χάρτη όπου διακρίνουμε,τις επικινδυνότητες των καιρικών φαινομένων εντός του 24ώρου της Πέμπτης 3 Γενάρη 2019,καθώς και έναν πίνακα με πιο πολλές λεπτομέρειες

klikm


Στην συνέχεια φαίνεται ένα κομμάτι του πολικού στρόβιλου να έχει τάσης αποκοπή,και καθώς με ασάφεια κινήτε ακανόνιστα,μπορεί να φτιάξει μικροδιαταραχές.

Την Παρασκευή 4/1 διακρίνεται διαταρραχή στην μέση τροπόσφαιρα που ευνοεί την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού για χιονοπτώσεις εώς και πεδινά.Κατα τα άλλα αυτην την ημέρα θα έχουμε χιονοπτώσεις και πεδινά και σε άλλες πεδινές περιοχές της Δυτικής χώρας,αλλά και στην βόρεια χώρα μας.

 


Το Σαββατοκύριακο 5-6 Γενάρη 2018
Αναμένεται ο πολικός αυλώνας να κινηθεί ΝΑκότερα πιθανότατα να φτιάξει νέες ατμ.διαταρραχές ενώ το ενδεχόμενο κυκλογέννεσης στην νότια χώρα μας μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις.

Ανατροφοδότηση ψύχους με νέα πολική κατάβαση αναμένουμε και στην αρχή της δέυτερης εβδομάδας του έτους,όμως με ασαφή κίνηση.
Συνοψίζοντας,κρατάμε ότι θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της χώρας που σπάνια βλέπουν χιόνι. Την Πέμπτημεγάλες πόλεις της κεντροβόρειας χώρας,συμεπεριλαμβανομένων του Βόλου,Θεσσαλονίκης θα χιονοστρωθούν.
Την Παρασκευή θα δούμε εκπλήξες σε πόλεις της Δυτικής χώρας αλλα και εντός κορινθιακού.Στην συνέχεια δεν μπορούμε να διακρίνουμε ποιές περιοχές θα ευνοηθούν,αλλά σίγουρα ο χιονιάς συνεχίζεται και η εξαιρετικά πολυ χαμηλές θερμοκρασίες.Όσον αφορά την Αθήνα και το ευρύτερο λεκανοπέδιο θα εθεαθούν οι πρώτες νιφάδες κυρίως στα δυτικά την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή,όμως χωρίς καν προοπτικής χιονόστρωσης.Μεγαλύτερες ευκαιρίες όμως διακρίνονται απο το Σάββατο αλλα και τις αρχές της νέας εβδομάδος.


Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας.