Κακοκαιρία Ανδρομάχη: Πρόγνωση βροχών και χιονοπτώσεων τριημέρου 12-14/01 για τη χώρα μας.

01-11-2018 00:00 / 7959 προβολές
Κακοκαιρία Ανδρομάχη: Πρόγνωση βροχών και χιονοπτώσεων τριημέρου 12-14/01 για τη χώρα μας.

Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας από σήμερα Πέμπτη και για περίπου 3 ημέρες , με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια, τα δυτικά θαλάσσια , τα κεντρικά και ανατολικά της χώρας μας, τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους νοτιοανατολικών έως βορειοανατολικών διευθύνσεων στο νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο και τις πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στην Πίνδο και τα ορεινά της βόρειας χώρας και στη συνέχεια και σε ημιορεινές - ημιπεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας . Τα φαινόμενα βροχής ή χιονιού θα απασχολήσουν περιοχές κυρίως ανατολικά της Πίνδου . Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα -ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Θεσσαλία, βορειοανατολική Πελοπόννησο- ενώ τα λιγότερα αναμένονται στη βορειοανατολική(ανατολική Μακεδονία- Θράκη) και τη νότια νησιωτική χώρα(Δωδεκάνησα- Κρήτη).                                                                                                        Στις περιοχές που τονίζονται , τα φαινόμενα θα έχουν και διάρκεια και ένταση.

Αιτία για τη μεταβολή του καιρού είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στην Τυρρηνική θάλασσα και κινείται σχετικά γρήγορα ανατολικά, οπότε θα διασχίσει τμήμα της χώρας μας από το νότιο Ιόνιο προς το κεντρικό Αιγαίο, έχοντας ήδη περάσει σε φάση ωρίμανσης . Ισχυρή σύσφιξη αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με αξιόλογη σύγκλιση αερίων μαζών σε ένα μεγάλο βάθος της τροπόσφαιρας. Λόγω του ανατολικογενούς ρεύματος που συνοδεύει τη διαταραχή , τα περισσότερα φαινόμενα θα επικεντρωθούν από την Πίνδο και ανατολικότερα. Ο συνδυασμός με τις υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια- αν και όχι ισχυρός- θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την μέτρια ψυχρή μεταφορά προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση χιονοπτώσεων μέσα στο Σάββατο και την Κυριακή σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. 

Ακολουθεί γενική αναφορά στις χιονοπτώσεις που περιμένουμε μέσα στο Σαβ/κο σε διάφορες περιοχές της χώρας , καθώς και αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά γεωγραφικό διαμέρισμα. 

Γενική αναφορά στις χιονοπτώσεις:

-Αύριο Παρασκευή σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου , της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής - κεντρικής Στερεάς και της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 1100-1300μ.

- Το Σάββατο αρχικά σε ορεινά τμήματα της Στερέας Ελλάδος και της βόρειας Πελοποννήσου πάνω από τα 1000-1200μ , καθώς και σε ημιορεινά και ορεινά της δυτικής / κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και στη συνέχεια και σε ημιορεινά ή ημιπεδινά τμήματα της κεντρικής & βόρειας Στερεάς Ελλάδος(Ευρυτανία-Φωκίδα- Φθιώτιδα) , της νότιας Θεσσαλίας(νομοί Καρδίτσης, Τρικάλων και νότια νομού Μαγνησίας) , της βορειοανατολικής Θεσσαλίας( βόρεια νομού Λάρισας), της κεντρικής Μακεδονίας( Ημαθία- Πιερία) και της δυτικής Μακεδονίας( ν. Κοζάνης). Ενδεικτικό υψόμετρο χιονοπτώσεων 200-400μ. 

-Την Κυριακή , αρχικά σε ημιορεινές και ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδος, της νότιας κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας, με σταδιακή ύφεση των φαινομένων. 

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος ανά περιοχές:

Στερεά Ελλάδα-Εύβοια( Γιώργος Πολίτης):

Aύριο Παρασκευή: Aρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νοτιότερα και ανατολικότερα( Αττική & Εύβοια ), οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Οι νεφώσεις  θα παραμείνουν στον ουράνιο θόλο και από το βράδυ θα πυκνώσουν , δίνοντας εκ νέου βροχές , οι οποίες προοδευτικά θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα πολύ ορεινά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας , της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 oC. 

Σάββατο: Σοβαρή κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές του διαμερίσματος , με βροχές  αλλά και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Αττική και την νότια /κεντρική Εύβοια και πτώση της θερμοκρασίας. Μέσα στο ξημέρωμα αναμένονται σημαντικές ποσότητες νερού στην Αττική , την Βοιωτία και σε τμήματα της Εύβοιας . Στη συνέχεια της ημέρας, ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετατοπιστεί βορειότερα, απασχολώντας έως και αργά το βράδυ την Φθιώτιδα, την Ευρυτανία , την Βοιωτία και την βόρεια και ανατολική Εύβοια. Στα δυτικά του διαμερίσματος οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα υποχωρήσουν. Χιόνια θα πέφτουν αρχικά σχεδόν σε όλα τα ορεινά τμήματα, τα οποία θα είναι πυκνότερα στα ορεινά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας από την ανατολική πλευρά καθώς και στο βόρειο ορεινό τμήμα της Φωκίδας. Βαδίζοντας προς το απόγευμα , τα χιόνια θα κατέβουν σταδιακά χαμηλότερα και θα απασχολήσουν περιοχές των παραπάνω νομών με υψόμετρο έως και στα 250-300μ . Στη Βοιωτία τα χιόνια θα περιορίζονται αρχικά άνω των 900μ , για να κατέβουν από το απόγευμα έως και στα 400μ περίπου στα βορειοδυτικά τμήματα και στα 500-600μ περίπου στα υπόλοιπα. Στην Εύβοια , πυκνές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν πρώτα την Δίρφη , αλλά το βράδυ θα χιονίσει και στα υπόλοιπα ορεινά του νησιού και στη Δίρφη οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν έως και στα 900-1000μ. Στη βόρεια Εύβοια ενδεχομένως να χιονίσει τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές ( ~550-600μ υψόμετρο). Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί , στα ανατολικότερα τμήματα πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις , και στα κεντρικότερα - δυτικότερα βόρειοι- βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-12 oC στα δυτικά, από 5 έως 14 oC στα νότια και από 1 έως 6 oC στα κεντρικά και βόρεια πεδινά του διαμερίσματος.

Κυριακή : Aρχικά , τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο αλλά με σταδιακά μειούμενη ένταση. Οι χιονοπτώσεις μέσα στο ξημέρωμα είναι πιθανό να απασχολήσουν για λίγο και πεδινές ή σχεδόν πεδινές περιοχές ( ~100-200μ υψόμετρο) στην βόρεια και κεντρική Φθιώτιδα , καθώς και ημιπεδινές περιοχές στη βόρεια και δυτική Βοιωτία( 200-300μ). Μια τελευταία έξαρση βροχών- όχι όμως με την ένταση του πρωινού του Σαββάτου- και χιονοπτώσεων στα ορεινά είναι πιθανό να παρατηρηθεί εκ νέου στην Αττική και την Εύβοια. Μέσα στην ημέρα οι βροχές και αντίστοιχα οι χιονοπτώσεις φαίνεται να υποχωρούν σε όλο το διαμέρισμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ή βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση της τάξης των 2-3 oC σε σχέση με το Σάββατο. 

Θεσσαλία-Σποράδες (Βασίλης Πανάκογλου):

Αύριο Παρασκευή: Προβλέπεται συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν σε όλο το διαμέρισμα αλλά και τις Σποράδες. Χιονοπτώσεις πυκνές το βράδυ στα ορεινά της Πίνδου και του Ολύμπου πάνω από τα 1100-1200m υψόμετρο και στα υπόλοιπα ορεινά πάνω από τα 1300m.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά θα επικρατήσει ένα ανατολικό ρεύμα 3-4 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 μποφόρ στα παράλια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε
Λάρισα 7-10, Τρίκαλα 6-10 ,Καρδίτσα 7-10 ,Βόλος 9-13 , Καλαμπάκα 6-9 , Ελασσόνα 6-9 , Φάρσαλα 6-10,  Αγιά 7-9 , Φαρκαδόνα 7-10 , Σποράδες 10-14

Σάββατο: Προβλέπεται κακοκαιριά με βροχές κατά τόπους έντονες ειδικά στα παράλια τμήματα της Λάρισας και της Μαγνησίας και σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας που βλέπουν ανατολικά. Στις Σποράδες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης και καταιγίδας. Πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και αργότερα και στα ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας πάνω από τα 500-600m στα δυτικά και πάνω από τα 300-400m υψόμετρο στα ανατολικά τμήματα. Αναμένονται και πάνω από 50 με 100 εκατοστά φρέσκου χιονιού από ένα υψόμετρο 800m περίπου και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στο εσωτερικό και 7 μποφόρ στα παραλία και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε Λάρισα 5/8 , Τρίκαλα 4/7, Καρδίτσα 4/7,  Βόλος 7/9 , Καλαμπάκα 4/6 , Ελασσόνα 3/6 , Φάρσαλα 2/5 , Αγιά 2/6 ,                             
Φαρκαδόνα 4/7 , Σποράδες 9/12. 

Κυριακή:  Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με ασθενείς βροχές στα πεδινά και τις Σποράδες και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400m αλλά ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 στα παράλια και τις Σποράδες αλλά θα εξασθενήσουν προς το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα 5/7,  Τρίκαλα 4/7 , Καρδίτσα 4/7 , Βόλος 6/8 , Καλαμπάκα 3/6, Ελασσόνα 3/6 , Φάρσαλα 3/6 , Αγιά 3/6
Φαρκαδόνα 4/7, Σποράδες 7/11

Ιόνιο-δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος(Δημήτρης Σεμερτζίδης):

Αύριο Παρασκευή:  Δευτερεύοντα βαρομετρικά χαμηλά χωροθετούμενα στην νότια Ιταλία θα προκαλέσουν μικροδιαταραχές που θα κινούνται με μέση ταχύτητα ανατολικότερα. Ετσι λοιπόν, ήδη από νωρίς ανοιχτά του Ιονίου θα σημειώνονται αρκετά φαινόμενα, συνοδεία τοπικών καταιγίδων. Τα φαινόμενα εντός των πρωινών ωρών θα προσεγγίσουν τα Ιόνια νησιά, κυρίως τα κεντρονότια υπό την μορφή σποραδικών όμβρων. Το μεσημέρι νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς θα σχηματιστούν τοπικές καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Ήπειρο. Παράλληλα, μικροδιαταραχή θα επηρεάσει την νότια Πελοπόννησο με μπόρες και σχηματισμό τοπικής καταιγίδας στην Μεσσηνία.

Απογευματινές-βραδυνές ώρες: Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Εκτιμούμε πως θα σχηματιστούν δύο κύριες ζώνες. Η μία θα αφορά την νότια Πελοπόννησο, στην οποία θα σχηματιστούν καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Η δεύτερη θα αφορά το Τόξο «Αργολίδα-Αρκαδία-δυτική Στερεά Ελλάδα-κεντρικό & νότιο Ιόνιο». Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τόξο θα σχηματίζονται μπόρες ή καταιγίδες. Σημαντικά ποσά βροχής θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο. Εκτιμούμε πως ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά θα αναπτυχθούν καταιγίδες, που θα λάβουν πρόσκαιρα ισχυρό χαρακτήρα. H Ήπειρος (κυρίως τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα) θα ευνοηθεί σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Σάββατο:  Οσον αφορά στην δυτική Ελλάδα, μπόρες θα απασχολούν το κεντρικό Ιόνιο. Ενδέχεται να αναπτυχθεί τοπική καταιγίδα. Από το απόγευμα, αναμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην δυτική Ελλάδα, ενώ στην Πελοπόννησο, τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Κορινθία άνω των 900μ.

Κυριακή:  Βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις και ασθενείς ανέμους.

Αιγαίο Πέλαγος(Δημήτρης Σεμερτζιδης):

Αύριο Παρασκευή: Πρωινές-μεσημβρινές ώρες: Σχετικά με το Αιγαίο, γενικά αναμένεται βελτιωμένος καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα βορειότερα του Αιγαίου θα σημειώνονται σποραδικές βροχές, ενώ πιο άστατο σκηνικό του καιρού αναμένουμε στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Διάσπαρτοι όμβροι γενικά μικρής έντασης θα εκδηλώνονται σε 2 ζώνες. Η μία θα αφορά τα βόρεια Δωδεκάνησα, ενώ η άλλη την Ρόδο, την οποία θα διατρέχουν πρόσκαιρες ασθενείς μπόρες, κυρίως το ανατολικό και βόρειο τμήμα της. 

Απογευματινές-βραδυνές ώρες: Mπόρες θα εκδηλώνονται αρχικά κατά μήκος των δυτικών Κυκλάδων που προς τα μεσάνυχτα θα εξαπλωθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες Κυκλάδες καθώς και το Ανατολικό Αιγαίο, συνοδεία τοπικών πρόσκαιρων καταιγίδων. Στην Κρήτη δεν αναμένονται γενικά αξιοσημείωτα φαινόμενα παρά μόνο τοπικά ασθενούς μορφής. Μετά τα μεσάνυχτα ο Νομός Χανίων θα επηρεαστεί από μέτριες βροχοπτώσεις. 

Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί -ανατολικοί στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς σημαντική μεταβολή.

Σάββατο: Πρωινές-μεσημβρινές ώρες: Υποτροπή θα έχει παρουσιάσει ο καιρός στο Αιγαίο. Ζώνη έντονων όμβρων και καταιγίδων θα επηρεάζει τις ανατολικές Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην νότια Κρήτη.            Aπογευματινές-βραδυνές ώρες: O καιρός θα εξακολουθεί να είναι άστατος. Στα κεντρικά τμήματα τα ανοίγματα θα εναλλάσσονται με τοπικές μπόρες, ενώ στα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί νέο πέρασμα διάσπαρτων καταιγίδων.  

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις , δηλαδή στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Μακεδονία-Θράκη(Τάσος Κουρτζιάκης- Δημήτρης Σεμερτζίδης):

Αύριο Παρασκευή: Η Παρασκευή στην Μακεδονία θα ξεκινήσει με αρκετά μουντό και υγρό καιρό σε όλες τις περιοχές. Ωστόσο μια ζώνη βροχοπτώσεων θα δίνει ασθενή κατά βάση φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Κ. Μακεδονίας, ωστόσο ο νομός Σερρών φαίνεται να παραμένει ανεπηρέαστος. Προχωρώντας η μέρα οι τοπικές ψεκάδες/ασθενείς βροχές θα εξακολουθούν να πέφτουν σε αρκετές περιοχές της κέντρο-δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην ανατολική οι αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν. Όμως προς τις βραδινές ώρες και κυρίως προς τα μεσάνυχτα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην δυτική και προοδευτικά στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με ασθενείς ωστόσο βροχές, και την συννεφιά να επιμένει στα υπόλοιπα τμήματα. Οι χιονοπτώσεις το πρωί και όπου υπάρχουν φαινόμενα θα πέφτουν από τα 900-1000 μέτρα ενώ στα βόρεια σύνορά μας ακόμη και από τα 800-850 μέτρα. Προς το βράδυ με την νέα επιδείνωση από τα δυτικά, τα χιόνια σε κέντρο δυτική Μακεδονία θα πέφτουν από τα 850-900 μέτρα ενώ και πάλι στα βόρεια σύνορα οι χιονοπτώσεις ίσως πρόσκαιρα κατέβουν και στα 700-750 μέτρα. Η θερμοκρασία το πρωί στους 2 βαθμούς και το μεσημέρι έως 12 βαθμούς και μόνο στα πεδινά μέρη. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς στα 2-3 μποφόρ και από το βράδυ στην Χαλκιδική ΑΒΑκοι στα 4-5 και τοπικά οι ριπές έως 6 μποφόρ.

Σάββατο: Το Σάββατο θα είναι μια μέρα κακοκαιρίας για την Μακεδονία καθώς από το πρωί μέχρι και το βράδυ βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές, με τα λίγο πιο έντονα φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα στην Πιερία και γενικά κοντά στο Βέρμιο. Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετές και τα περισσότερα χιονοδρομικά κυρίως αυτά του Βερμίου ( Σέλι, 3-5 Πηγάδια) αλλά και το Ελατοχώρι στα Πιέρια θα βάλουν αξιολογότατες ποσότητες χιονιού. Γενικότερα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα κυμανθούν στα 700-800 μέρα τις πρωινές ώρες ενώ από το βράδυ και καθώς το κρύο θα εισχωρεί τα υψόμετρα θα πέσουν ακόμη και στα 600 μέτρα στην κεντρική και δυτική Μακεδονία ενώ στην ανατολική τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη και στα 350-400 μέτρα. Η θερμοκρασία από 1 βαθμό τις πρωινές ώρες στα ορεινά έως 9 βαθμούς το μεσημέρι κυρίως στα πεδινά. Οι άνεμοι γενικά από βόρειες διευθύνσεις στα 2-3 μποφόρ και μόνο στην Χαλκιδική και στα πόδια της οι άνεμοι θα είναι ΒΑκοι θυελλώδεις στα 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Κυριακή: Θα είναι η μέρα ύφεσης της κακοκαιρίας, πρόσκαιρα όμως, καθώς τα φαινόμενα θα απομακρυνθούν από τις περισσότερες περιοχές, ενώ τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα έχουν περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας κυρίως αλλά και οι περιοχές πολύ κοντά στα σύνορα μας. Ωστόσο η συννεφιά θα παραμείνει σε όλες σχεδόν τις περιοχές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Από το βράδυ και προς τα μεσάνυχτα όμως νέα ζώνη βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων αυτή τη φορά θα εισβάλει από τα ΒΔκα επηρεάζοντας την δυτική και γρήγορα την κεντρική Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις το πρωί θα πέφτουν ακόμη και από τα 250-300 μέτρα στους ορεινούς όγκους της Χαλκιδικής και του Βερμίου, ενώ προς το βράδυ με την νέα επιδείνωση τα χιόνια θα πέφτουν από τα 450-500 μέτρα στην δυτική Μακεδονία, από τα 200-300 μέτρα στην κεντρική και τοπικές νιφαδοπτώσεις ίσως φτάσουν και σε πεδινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από -4 το πρωί στα ορεινά έως 7-8 βαθμούς αργά το μεσημέρι στα πεδινά. Οι άνεμοι από ΝΝΑκες διευθύνσεις παντού στα 2-3 μποφόρ και μόνο στην Χαλκιδική θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι στα 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ρόδος-Δωδεκάνησα (Γιάννης Μανωλάς):

Παρασκευή: Πολύ επιλεκτικά φαινόμενα απο το πρωί έως το μεσημέρι αναμένουμε σε Κώ - Νίσυρο - Τήλο - Σύμη και Ρόδο. Για την συνέχεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μεγάλα ανοίγματα.
Με μεγάλα ανοίγματα θα ξεκινήσει θα κυλάει και θα τελειώσει το 24ώρο στα υπόλοιπα νησιά του νομου.

Θερμοκρασίες απο 14.. έως 18°C στα βορειότερα νησιά και απο 15.. έως 19°C στα νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο Νοτιοδυτικές διευθύνσεις γενικά ασθενείς 2-3 μποφόρ με τάση ενίσχυσης απο τα μεσάνυχτα στα 4-5 μποφόρ.

Υγρασία : 63% - 93%