Κακοκαιρία

07-15-2019 15:00 / 1175 προβολές
Κακοκαιρία

Οργανωμένη για την εποχή ατμοσφαιρική διαταραχή κινείται από την Ιταλία προς τη χώρα μας και θα επιδεινώσει αύριο Τρίτη τον καιρό στο μεγαλύτερο της μέρος , με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η διαταραχή αυτή έχει αρκετά φθινοπωρινά χαρακτηριστικά. 

Στην Αττική ο καιρός θα καταστεί  άστατος από τις προμεσημβρινές ώρες και προοδευτικά μέσα στο μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, με έμφαση στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Toπικές βροχές αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί ισχυρή καταιγίδα στην δυτική Αττική και σε ένα μέρος του Λεκανοπεδίου , κυρίως προς τα δυτικά - νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά προάστια. Έτσι, χρειάζεται η δέουσα προσοχή τις ώρες μεταξύ 18:00 της Τρίτης & 00:00 της Τετάρτης, καθώς η δυτική Αττική έχει πρόσφατο ιστορικό σε πλημμυρικά επεισόδια. 

Βασικά χαρακτηριστικά των καταιγίδων δείχνουν να είναι οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχής , το χαλάζι μικρής διαμέτρου και η πλούσια ηλεκτρική δραστηριότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοανατολικούς στα 4-5 bf. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 21 έως 29 oC.