Άστατος και βροχερός ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Αττική, πιθανόν έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη 16/11/17.

11-14-2017 17:36 / 1674 προβολές
Άστατος και βροχερός ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Αττική, πιθανόν έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη 16/11/17.

Χαλάει και πάλι ο καιρός στην Αττική , ήδη από σήμερα το μεσημέρι , που όπως έχουμε αναφέρει και στη χθεσινή μας πρόγνωση, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού , με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά , του δυτικού Σαρωνικού και της Σαλαμίνας. 

Ανάλογο σκηνικό αναμένεται και αύριο Τετάρτη , με την μέρα να ξεκινά με παροδικές νεφώσεις , που στα δυτικά των Αθηνών και την δυτική Αττική θα είναι πυκνότερες και θα εκδηλώνονται αρχικά βροχές και καταιγίδες, ενώ στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Έτσι θα κυλήσει ο καιρός και μέσα στη μέρα αλλά και τις βραδινές ώρες , δηλαδή με βροχές και ενδιάμεσα διαστήματα παύσης των φαινομένων και ανοιχτού καιρού . Οι βροχές θα απασχολούν κυρίως περιοχές περιμετρικά του Λεκανοπεδίου , τόσο προς τα δυτικά και τον Σαρωνικό όσο και προς τα ανατολικά , δηλαδή προς την Ραφήνα, τον κάμπο των Μεσογείων και την Λαυρεωτική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 3-4 μποφόρ και προοδευτικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 20 oC , ενώ στα δυτικά , τα βόρεια και τα παράκτια του Σαρωνικού θα κυμανθεί από 16 έως 19 oC. 

Την Πέμπτη περιμένουμε ο καιρός στο νομό να ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο όπως και την Τετάρτη. Σταδιακά ωστόσο, τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν ανατολικότερα και να γενικευτούν σε δύο φάσεις , στη δεύτερη εκ των οποίων οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται να αποκτούν έντονο χαρακτήρα. Η υποτροπή αυτή του καιρού στην πρωτεύουσα τοποθετείται κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας , περίπου τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες, χωρίς όμως να μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί το ακριβές διάστημα. Τα φαινόμενα είναι πιθανό - υπό προυποθέσεις- να εξελιχθούν σε επικίνδυνα , προκαλώντας προβλήματα, συνεπώς, θα είμαστε σε επιφυλακή για να σας ενημερώνουμε διαρκώς για την εξέλιξη τους. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί-ανατολικοί στα 4-5 μποφόρ με τάσεις προοδευτικής ενίσχυσης στα 6 και πιθανόν στα 7 μποφόρ.  Την ώρα των καταιγίδων, τοπικά, θα ενισχύονται σε επίπεδα θύελλας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 14 έως 19 oC. 

Την Παρασκευή , με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται γενικευμένη κακοκαιρία στο νομό Αττικής με παροδικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια του νομού. Η τελική πρόγνωση για την Παρασκευή θα εκδοθεί σε επόμενο άρθρο , μαζί με ενδεχόμενες προειδοποιήσεις για την σοβαρή επιδείνωση της Πέμπτης. 

Eπιμέλεια : Attica Forecastweather Team (Αγγελος Λαμπίρης ,Γιώργος Πολίτης,Θεόδωρος Γκέσουρας)