Καλός ο καιρός και αύριο Πέμπτη- Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σ/Κ/Δ απο τα δυτικά !

06-22-2016 17:53 / 1705 προβολές
Καλός ο καιρός και αύριο Πέμπτη- Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σ/Κ/Δ απο τα δυτικά !

 Καλησπέρα σε όλους !!.. Πολύ καλός είναι ο καιρός και σήμερα στην περιοχή μας ενισχύθηκαν και οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 6-7 μποφόρ ενώ οι ριπές τους άγγιξαν και τα 9-10 μποφόρ, σε κάποιες περιοχές.

Ο καλος καιρός θα παραμέινει και αύριο και μόνο στα βόρεια υπάρχει κάποια μικρή πιθανότητα βροχής.

Πιο αναλυτικά : Βλέπετε ότι η ημέρα θα ξεκινήσει θα κυλίσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, και μόνον στα βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά λίγο πιο πυκνές, υπάρχει κάποια πιθανότητα το απόγευμα προς το βράδυ της Πέμπτης να έχουμε τοπικές μπόρες ή καταιγίδα στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν Α στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι σε ΒΔ με την ίδια ένταση στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ 5-6 και καταδιαστήματα και 7 μποφόρ, όπου θα δροσίζει τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και το Αιγαίο και σε αυτές τις περιοχές η σχ. υγρασία θα είναι πιο χαμηλή από ότι στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Θερμοκρασία : θα φτάσει τους 36-37 στα δυτικά και βόρεια τοπικά και λίγο πιο ψήλα και αυτό εξ'΄αιτίας τν ανεμών που είναι ως καταβάτες έρχονται από την Πίνδο, τους 34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34-36 στα βόρεια τους 34-35 στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τους 27-30 στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου πελάγους.

Στην Αττική καλός θα είναι ο καιρός ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας, οι άνεμοι Β 5-6 και καταδιαστήματα εως 7 μποφόρ στα ανατολικά και ο υδράργυρους γύρω στους 35-36 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη και εδώ καλός καιρός από το απόγευμα θα συννεφιάσει και κυρίως στα δυτικά του νομού δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, άνεμοι εξασθενημένοι και τοπικά Β 3-4 μποφόρ η θερμοκρασία γύρω στους 36 βαθμούς το μεσημέρι με αυξημένη την σχ. υγρασία από ότι στην Αττική.

Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός έως και την Παρασκευή, από το Σάββατο θα αρχίζει να παρουσιάζει μεταβολή, η αιτία είναι ενα σύστημα το οποίο δεν είναι καλά οργανωμένο επηρεάζει και θα επηρεάζει το επόμενο 24-48ώρο την Νότια Ιταλία με έντονες βροχές και καταιγίδες, αυτό το σύστημα βρίσκεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και κουβαλά λίγο πιο ψυχρές αέριες μαζες,κινούμενο προς την περιοχή μας θα συναντήσει τα ζεστά εδάφη της χώρας μας και θα δημιουργηθεί ενα εκρηκτικό κοκτέιλ, έτσι το Σάββατο αρχικά στα νότιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά θα σημειωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την Κυριακή-Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί αρκετά άστατος σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Λεπτομέρειες και τις επόμενες ημέρες 

 

Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος