Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα / Πρόγνωση Ελλάδας για Πέμπτη & Παρασκευή 04-05/07/19

07-03-2019 13:00 / 1751 προβολές
Κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα / Πρόγνωση Ελλάδας για Πέμπτη & Παρασκευή 04-05/07/19

Σεμερτζίδης Δημήτρης

Πέμπτη 04/07/19

Επιλεκτική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας. Τα φαινόμενα θα αφορούν κατά βάση περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Ήδη από το μεσημέρι που το απόγευμα θα ενταθούν θα σημειωθούν καταιγίδες σε:

*Θράκη (πέρασμα κυρίως το απόγευμα)

*Μακεδονία (τα φαινόμενα αρχικά θα εστιάσουν κυρίως τα ορεινά τμήματα –στην Δράμα αναμένεται να σημειωθούν ραγδαία ισχυρές βροχές-, ενώ το απόγευμα και το βράδυ  ισχυρές μπόρες θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας)

*Βορειοδυτική Θεσσαλία κι ανατολική Ήπειρο (το απόγευμα αναμένεται να σχηματιστεί καταιγίδα στην βόρεια Πίνδο που θα επηρεάσει και πεδινά τμήματα κυρίως των Τρικάλων και των ανατολικών Ιωαννίνων).

Το βράδυ άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και δυτικής Θράκης με την εκδήλωση πρόσκαιρων όμβρων.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ

Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, κυρίως στο τμήμα μεταξύ βορείων Κυκλάδων και Λήμνου. Στα υπόλοιπα τμήματα δεν θα ξεπερνάνε τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο. Θα φτάσει τους 39-40 στην Αιτωλοακαρνανία, την πεδιάδα της Μακεδονίας, την Θεσσαλία και τους 38 βαθμούς στην Αθήνα, την Ήπειρο και το Άργος.


Παρασκευή 05/07/19

 Καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε:

*Μακεδονία (τα φαινόμενα θα εστιάσουν στα ορεινά των κεντρικών τμημάτων όπως κεντροανατολική Θεσσαλονίκη και βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία –στην Δράμα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα-). Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα στην νότια Χαλκιδική

*Θράκη (τα φαινόμενα θα έχουν σχετικά πρόσκαιρο και ήπιο χαρακτήρα)

*Πελοπόννησο (τα φαινόμενα θα εστιάσουν στα κεντρικά ορεινά τμήματα, το απόγευμα θα επεκταθεί μέρος τους και σε πεδινότερα με σταδιακή εξασθένιση)

*Θεσσαλία (τα φαινόμενα αρχικά θα εστιάσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά, στη συνέχεια τοπικές καταιγίδες θα επεκταθούν στα βόρεια της Λάρισας και το βράδυ θα επηρεάζουν τμήματα και της υπόλοιπης πεδιάδας)

 Πρόσκαιρες μπόρες θα εκδηλωθούν σε:

*Ανατολική Ήπειρο (συγκεκριμένα κεντροανατολικά Ιωάννινα)

*Κεντρική Στερεά (ορεινά Φωκίδας και Φθιώτιδας)


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ

Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Καρπάθιο θα αγγίζουν και τα 8.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.