Καταιγίδες κατά τόπους / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 19-11-19.

11-18-2019 15:00 / 851 προβολές
Καταιγίδες κατά τόπους / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τρίτη 19-11-19.

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Ιόνιο: Αστατος καιρός γενικά με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα εναλλάσσονται με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Από το βράδυ, και κυρίως τα μεσάνυχτα και έπειτα αναμένεται σύμπλεγμα καταιγίδων να σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιονίου, που γρήγορα θα επηρεάσει τα νησιά με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήπειρος: Αστατος καιρός με παροδικές βροχές το μεσημέρι που θα σταματήσουν. Από το βράδυ μπόρες και βροχοπτώσεις θα σημειώνονται από τα δυτικά, που κατά τα μεσάνυχτα θα επιδεινωθούν σημαντικά και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Μακεδονία: Αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά της τμήματα, ιδιαίτερα σε Καβάλα και Ξάνθη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν δυτικά και θα επηρεάσουν τμήματα της κεντροανατολικής Χαλκιδικής. Στην υπόλοιπη κεντρική και δυτική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν κινηθεί πλέον ακόμη δυτικότερα, και θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία.

Θράκη: Βελτιωμένος καιρός. Τοπικές μπόρες θα εκδηλώνονται μόνο τις πρωινές ώρες στην Ξάνθη.

Θεσσαλία: Γενικά βελτιωμένος καιρός. Μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν οι πρώτες βροχοπτώσεις που θα ενταθούν το βράδυ, ιδίως στην Αιτωλοακαρνανία. Οσον αφορά στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές. Το μεσημέρι αναμένεται καταιγίδα στα δυτικά και νότια τμήματα, ενώ το βράδυ θα συνεχίσει να υφίσταται το άστατο σκηνικό, κυρίως στα δυτικά τμήματα με μπόρες.

Πελοπόννησος: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Σταδιακά μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σε παραθαλάσσια τμήματα της νότιας και δυτικής Πελοποννήσου, ενώ βαθμιαία καταιγίδες θα επηρεάσουν Αργολίδα και Κορινθία. Σποραδικές βροχές από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και το εσωτερικό κομμάτι της Πελοποννήσου.

Αιγαίο: Σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες (κυρίως δυτικές) και νότια Κρήτη (κυρίως Χανιά και Ρέθυμνο). Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι στα 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση ώσπου το βράδυ ενδέχεται να φτάσουν στα βόρεια τμήματα τα 8 μποφόρ.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 5 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση