Φέυγει ο Φλεβάρης με τα κρύα και έρχεται ο Μάρτης με ανοιξιάτικη διάθεση.Τάση καιρού εώς την Κ.Δευτέρα 2019

02-25-2019 20:00 / 1552 προβολές
Φέυγει ο Φλεβάρης με τα κρύα και έρχεται ο Μάρτης με ανοιξιάτικη διάθεση.Τάση καιρού εώς την Κ.Δευτέρα 2019

Οι αρκτικές αέριες μάζες που επηρέασαν την χώρα μας και έδωσαν συνθήκες βαρυχειμωνιάς φαίνονται σταδιακά να υποχωρούν .Όπως βλέπεται και στον παρακάτω χάρτη ο αντικυκλώνας στην Μ.Βρετανία φαίνεται να διανύει τις τελευταίες του ημέρες,πριν την αλλαγή της κυκλοφορίας.


Έτσι πριν την κατάρευση του αναμένεται να μας επισκευθεί άλλος ένας αυλώνας πολικής προέλευσης,όμως χωρίς το επιφανειακό ψύχος που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.Όπως βλέπουμε και στον παρακάτω χάρτη


ταχύτατα οργανωμένο χαμηλό απο την Ισλανδία προς την Σκανδιναβία,απομακρύνει και εξασθενεί την δυναμική του πολικού αυλώνα.Έτσι την Τετάρτη,θα μας επισκεφθεί απο την Ουκρανία άλλη μία ατμοσφαιρική διαταραχή,χωρίς όμως ικανό ψύχος αυτήν την φορά.Αλλά ο αυλώνας έχει πολύ καλό προσανατολισμό,για να δώσει σύντομη υποτροπή σε περιοχές των ανατολικών προσηνέμων Έυβοια Αττικοβοιωτία συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής με χιονοπτώσεις εως και ημιορεινές περιοχές.

Στην συνέχεια,προς τα τέλη εβδομάδος αλλάζει η κυκλοφορία ο καναδικός λωβός θα επελάσει στην ΒΔκή Ευρώπη και έτσι αεροχείμμαρος εξ ατλαντικού θα τείνει να ζωνικοποιήσει την κυκλοφορία 

στα πλαίσια αυτής της αλλαγής το ΣΚ θα μας έρθει μια ατμοσφαιρική διαταρραχή η οποία θα χαλάσει την εαρινή διάθεση,με βροχές και κάποια χιονια στα ορεινά κυρίως σε νότια και ανατολικά.


Όπως όλα δείχνουν αυτή η προσπάθεια θα είναι και η τελευταία μια που η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καθαρά ανοιξιάτικη και ο Μάρτης θα μπεί με τα πρώτα 20άρια να είναι γεγονός,και μην ξεχνάμε τον ήλιο που δυναμώνει.

Βέβαια στα πλαίσια της ζωνικής κυκλοφορίας ενδέχονται ατμοσφαιρικές διαταρραχές απο ΔΒΔκά ,όμως σύντομες και χωρίς ικανότητα ,ψύχους να μεταβάλει τον καιρό προς το αυστηρά χειμερινό.

Έτσι δεν μπορούμε να είμαστε ξεκάθαροι για το τι καιρό περίπου θα κάνει το τριήμερο της Κ.Δευτέρας,ήπιος φαίνεται ο καιρός σε γενικές γραμμές πάντως και αρκετά δύσκολο να μας επισκεφθεί κάποια ισχυρή κακοκαιρία.

Για την Αττική

Άυριο Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα ανέβει,την Τετάρτη καθώς και το πρωϊνό της Τσικνοπέμπτης θα υπάρχει μέσα σε αυτό το διάστημα υποτροπή με βροχές και τα χιόνια να κατεβαίνουν εώς τα 500-600m στα ημιορεινά της Β.Αττικής,χωρίς να αποκλείεται να ξαναχιονίσει σε υπερβόρεια της Αττικής και με λίγο χαμηλότερο υψόμετρο.

Βράδυ Τσικνοπέμπτης

Με ψύχρα αλλά και με ξαστεριά το βράδυ της τσικνοπέμπτης, χωρίς προβλήματα το νέο αυτό έθιμο στον νομό.

Ανοιξιάτικη η 1η του Μάρτη

Η παρασκευή θα είναι αρκετά εαρινή με το θερμόμετρο να πλησιάσει τους 17-18 και τον ήλιο επιβλητικό.

Σαββατοκύριακο

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ποια θα είναι η πορεία του καιρού υπάρχει τάση να μας χαλάσει την διάθεση κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή.

Η νέα εβδομάδα θα είναι καθαρά ανοιξιάτικη με προοπτική και για θερμοκρασίες κοντά στους 20οC ,χωρίς πάντως να αποκλείονται σύντομες μεταβολές του καιρού.

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας