ΚΥΠΡΟΣ: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές καταιγίδες και χιόνια οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρού για τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη!

10-30-2016 00:38 / 1914 προβολές
ΚΥΠΡΟΣ: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές καταιγίδες και χιόνια οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρού για τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη!
Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές καταιγίδες και χιόνια οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρού για τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη!


Αρκετές ήταν οι μέρες με καλοκαιρία στην Κύπρο και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μέχρι και 2 ενώ τοπικά και 3 βαθμούς άνω του κανονικού για την εποχή, και έτσι φαίνεται να συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες τουλάχιστον μέχρι και την Πρώτη του Μήνα!

Από την Τρίτη και κυρίως από νωρίς το μεσημέρι και μετά αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη και σημαντική μεταβολή στον Καιρό μας. Χαμηλό βαρομετρικό ερχόμενο από τα νοτιοδυτικά θα επηρεάσει σχεδόν όλο το νησί, ενώ συνοδεία ψυχρού μετώπου θα φέρει απότομη πτώση στην θερμοκρασία όπου μέχρι την Τετάρτη θα κυμαίνεται και μέχρι 9 βαθμούς κάτω του κανονικού. Αναμένεται να σημειωθούν βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και τις απογευματινές και κυρίως βραδινές προς αυγινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη, στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση ενώ στις ψηλότερες ημιορεινές περιοχές θα παρατηρείται και χιονόνερο. Όσο το ψυχρό μέτωπο θα διασχίζει το νησί μας στην Λεμεσό την Λάρνακα και την Λευκωσία θα σημειώνονται έντονες κατά τόπους βροχές, ενώ καταιγίδες θα παρατηρούνται στην μεσαορία και το εσωτερικό όπου διαστήματα με καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους αλλά και χαλαζόπτωση. Ο καιρός θα παραμείνει μέχρι το βράδυ άστατος και τοπικά θα συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες.  Το σενάριο αυτό έχει ήδη  κλειδώσει μέχρι και 85% καθώς τα προγνωστικά συστήματα καταδεικνύουν την απότομη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο Τρόοδος οι χιονοπτώσεις ίσως συνεχιστούν και την Τετάρτη σε περιοδικό και ανά διαστήματα χρόνο.
Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από την ομάδα μας, έτσι για κάθε εξέλιξη θα ενημερώνεστε άμεσα! 


Επιμέλεια: Χρήστος Μπελέσης(μέσω του onlyweather.blogspot.gr).