Λίγα χιόνια και βροχές αύριο Τρίτη στην χώρα. Ήλιος με δόντια στην βόρεια Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά.

12-12-2016 21:00 / 5091 προβολές
Λίγα χιόνια και βροχές αύριο Τρίτη στην χώρα. Ήλιος με δόντια στην βόρεια Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά.

Εκτιμηση καιρου Ελλαδος Τριτη 13/12/16

Η Τρίτη θα κυλίσει αρκετά καλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Λίγες συννεφιές θα έχουμε το πρωί στο ανατολικό, νοτιοανατολικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, αλλά και στην Θράκη και την Πελοπόννησο. Αυτές οι συννεφιές θα καταφέρουν να αφήσουν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πριν διαλυθούν, ενώ στην Θράκη θα έχουμε ένα πέρασμα ασθενών βροχών το μεσημέρι που στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του Έβρου θα μετατραπούν γρήγορα σε ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Η υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει ήλιο ήδη από το πρωί.Ίσως χιονίσει στα ορεινά τμήματα στην Νάξο πανω απο τα 700μ στο Όρος Φανάρι και στην Άνδρο πάνω από τα 600μ.

Προς την αλλαγή της ημέρας, και ενώ η συννεφιά στα παραπάνω τμήματα θα έχει διαλυθεί, στην ανατολική Στερεά (μέσα και η Αττική), την Εύβοια και την Μαγνησία θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά τμήματα και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 250-300 μέτρα (τοπικά +/- 50 μέτρα) μόνο στην Αττική θα χιονίζει από τα 400 μέτρα και άνω ενώ το λεκανοπέδιο θα έχει ασθενή βροχή.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από -6 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -4 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στο Αιγαίο και την Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ στα 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΑ στα 7-8 μποφόρ. Επίσης μεγάλη προσοχή στην κοιλάδα του Αξιού καθώς θα πνέει από το πρωί ισχυρός Βαρδάρης που θα φτάνει τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ, με τάση εξασθένησης προς το βράδυ όμως.

Επιμέλεια άρθρου Τάσος Κουρτζιάκης

Επιμέλεια χάρτη Γιάννης Σταματάκης