Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού από 15-05-2016 έως και 31-05-2016(by Manos Legakis)

05-13-2016 17:32 / 3581 προβολές
Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού από 15-05-2016 έως και 31-05-2016(by Manos Legakis)

Μακροπρόθεσμη εκτίμηση καιρού από 15-05-2016 έως και 31-05-2016(by Manos Legakis)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

                Σε συνέχεια των μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων σας παρουσιάζω με ένα διαφορετικό πλάνο την νέα εκτίμηση προσδοκώντας να είναι εύκολη αλλά και ευχάριστη στην ανάγνωση. Έχει εμπλουτιστεί τόσο με δικούς μου χάρτες αλλά και με χάρτες από το παγκόσμιο μοντέλου του GFS.

                Από τις 15 έως και 17 Μαΐου θα επικρατήσει αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα με εξαίρεση τα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας που θα έχουν νεφώσεις και ίσως να δούμε τοπικούς όμβρους. Επίσης στα Δωδεκάνησα αξίζει να σημειώσουμε πως πιθανόν να έχουμε πιο αυξημένες νεφώσεις και ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές και αυτό για τις 15 Μαΐου.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 28 με 30 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα μας δημιουργήσουν προβλήματα καθώς θα είναι ασθενείς κατά βάση.

                Για τις 18 Μαΐου, όπως έγραψε και ο φίλος μας Τάσος Μαριόλας σε προηγούμενο άρθρο, θα έχουμε μια express μεταβολή του καιρού όπου θα επηρεαστεί κυρίως η βόρεια χώρα αρχικά. Εκτιμώ πως μετά τις προμεσημβρινές ώρες  της 18ης  τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα κεντρικά και νότια όπου και θα έχουμε βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης.  Η θερμοκρασία σε πτώση περίπου 6 με 7 βαθμών κελσίου από βορρά προς νότο. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί μέχρι 6bf.

   

                Από τις 19 έως και τις 23 Μαΐου ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και μόνο στον νομό Έβρου θα σημειωθούντοπικές βροχές που και εκεί θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε άνοδο 2 με 3 βαθμούς κελσίου. Επισημαίνω πως οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοδυτικοί στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο μέχρι 6bf ,στο Καρπάθιο ίσως τοπικά και 7bf με τάση εξασθένησης.

   

                Για το διάστημα 24 με 26 Μαΐου θα συνεχιστεί αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι με την ίδια διεύθυνση όπου δεν θα ξεπερνούν τα 4bf στα πελάγη μας. Η θερμοκρασία σε άνοδο 1 με 2 βαθμούς κελσίου.

                Από τις 27 έως και τις 28 Μαΐου νέο χαμηλό θα μας επηρεάσει αρχικά από τα βορειοδυτικά όπου κινούμενο νότια – νοτιοανατολικά θα επηρεάσει όλη την ηπειρωτική χώρα. Έτσι πιστεύω πως θα έχουμε βροχές μέτριας έντασης κυρίως στα δυτικά – βορειοδυτικά, στην Στερεά Ελλάδα αλλά και σε όλη την βόρεια χώρα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι κατά βάση ασθενείς έως μέτριοι από διάφορες διευθύνσεις.

                Για το διάστημα από 29 έως 31 Μαΐου εκτιμώ πως θα επικρατήσεις αίθριος καιρός σε όλη την χώρα. Πιθανές μπόρες να εκδηλωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί έως 4bf.

Επαναλαμβάνω, όπως γράφω σε κάθε εκτίμηση, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για πρόγνωση αλλά για προσωπική μου γνώμη για τον καιρό του 15νθημέρου που θα διανύσουμε. Οποιαδήποτε κριτική ευχαρίστως να την ακούσουμε καθώς από αυτές μαθαίνουμε και ολοένα γινόμαστε καλύτεροι.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με όλα τα παραπάνω. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Επιμέλεια: Μάνος Λεγάκης