Μεγάλες καταστροφές στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία.

10-04-2019 12:59 / 1933 προβολές
Μεγάλες καταστροφές στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία.
Ρεπορτάζ: inkefalonia.gr

Μεγάλο το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αγία Ευφημία, η οποία σε διάστημα λίγων ημερών πλήττεται με ανυπολόγιστες ζημιές.

Η άσχημη εικόνα με τους τόνους λασπωμένων νερών να πνίγει σπίτια και επιχειρήσεις επαναλαμβάνεται , με τους κατοίκους να απαιτούν άμεσα οριστική επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα φαινόμενα έπληξαν ακόμη περισσότερο την περιοχή σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε το πρωί είναι ότι τα μηχανήματα χρειάστηκε να σπάσουν τμήμα των στηθαίων, ώστε να επιταχυνθεί η μεταφορά του μεγάλου όγκου νερού προς τη θάλασσα. 

Βίντεο: Παναγής & Τάσος Καβαλλιεράτος

Κλειστοί – με εντολή της αστυνομίας – είναι αυτή την στιγμή οι δρόμοι από Κρεμμύδι προς Καταλειό και από Μαρκόπουλο προς Κατελειό, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ από την κακοκαιρία.

Όπως ενημερωθήκαμε και στο Βαλεριανό έχουν πεσμένες κολώνες της ΔΕΗ. Επί ποδός, είναι συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών της ΕΟΔ Ελειού Πρόννων.

Μεγάλες ζημιές στο Νήφι από την κακοκαιρία. Όπως δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχουν σπίτια που είναι εγκλωβισμένα με την λάσπη να φτάνει όπως λένε το μισό μέτρο. Αυτή την στιγμή προβλήματα αντιμετωπίζουν τρία σπίτια και τρία αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί μηχανήματα του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας και προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση.  

Προβλήματα απο την κακοκαιρία και την λάσπη που έχει κατεβάσει το βουνό αντιμετωπίζουν και στην Πύλαρο, στα γνωστά σημεία της Αγίας Ευφημίας και τα Δρακοπουλάτα. Η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής επιχειρήσει τέσσερις αντλήσεις υδάτων στην Αγία Ευφημία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέντρο έπεσε στον Καραβάδο και καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο, προκαλώντας τους υλικές ζημιές. Ευτυχώς από την πτώση του δέντρου δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει αυτή την ώρα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στον Νομό.