Νέα επιδείνωση του καιρού στην Αττική αύριο Δευτέρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

04-07-2019 23:00 / 689 προβολές
Νέα επιδείνωση του καιρού στην Αττική αύριο Δευτέρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ψυχρό μέτωπο οργανώνεται στην περιοχή του Ιονίου πελάγους και θα διασχίσει τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας , ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί στο βόρειο Αιγαίο. Ο συνδυασμός των δύο αυτών καταστάσεων θα δώσει έντονη κακοκαιρία αύριο στη χώρα μας με έμφαση στο ανατολικό Αιγαίο, την δυτική , κεντρική και βόρεια Ελλάδα , ενώ αξιόλογα φαινόμενα δείχνει να έχει και ο νομός Αττικής. 

Πιο αναλυτικά για το νομό Αττικής: 

Aπο νωρίς το πρωί αύριο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ασθενείς βροχές πρώτα στα δυτικά και νότια και κατόπιν στις περισσότερες περιοχές του νομού. Μεταξύ προμεσημβρινών και απογευματινών ωρών ( επίμαχο διάστημα 11π.μ. - 6μ.μ.) οι νεφώσεις θα αποκτούν πιο οργανωμένο χαρακτήρα , πρώτα στα δυτικά /νοτιοδυτικά του νομού και στη συνέχεια και σε ενδότερα τμήματα του Λεκανοπεδίου και αναμένονται παροδικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές

Τα εντονότερα φαινόμενα δείχνουν να επηρεάζουν περιοχές του Λεκανοπεδίου , ιδίως στα νότια προάστια, τα δυτικά - βορειοδυτικά προάστια και τις κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλάζι , αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα 4-6 και πρόσκαιρα στα 7bf , στρεφόμενοι στη συνέχεια σε δυτικούς με τάση εξασθένισης από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 έως 16 oC.