Νέα μεταβολή του καιρού αύριο Τετάρτη 21/09 στην χώρα. Πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

09-20-2016 23:39 / 5440 προβολές
Νέα μεταβολή του καιρού αύριο Τετάρτη 21/09 στην χώρα. Πρόγνωση καιρού Ελλάδος.
Καλή υετικά αποδείχθηκε η μέρα σήμερα κυρίως για περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, που έχουν να δουν εδώ και καιρό, αξιόλογες βροχές. 
Τις τελευταίες ώρες ο καιρός έχει ανοίξει στα Δυτικά, αλλά η κατάσταση αυτή δείχνει να είναι πρόσκαιρη.


Πιο αναλυτικά, για αύριο Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου:
-Νυχτερινές ώρες: Περίπου με την αλλαγή της ημέρας, σύννεφα προερχόμενα από τα Δυτικά της χώρας μας θα καλύψουν μεγάλο μέρος της χώρας. Κατά τόπους και κυρίως στα Δυτικά θα είναι πιο πυκνά. 
Πιθανές τοπικές μπόρες ασθενούς έντασης θα σημειώνονται στην Θράκη και στα ανοικτά του Ιονίου πελάγους.

 

-Πρωινές ώρες: Τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου και στην Δυτική Ηπειρωτική χώρα(με κάποια πιθανή  μεμονωμένη καταιγίδα) . Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου(Νότια Χαλκιδική, Σποράδες, Θάσος, Νότια τμήματα Μακεδονίας). Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για κάποια σποραδική μπόρα σε Λέσβο και Χίο.

 

-Μεσημεριανές-Απογευματινές ώρες: Περισσότερες πλέον οι βροχές στα Δυτικά Ηπειρωτικά και πιθανώς και στα νησιά του Ιονίου. Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Δυτική Μακεδονία και στα σύνορα μας με την Βουλγαρία. Συγκεντρώνουν κάποιες πιθανότητες και τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. 

 

-Βραδινές ώρες: Σταδιακός περιορισμός των φαινομένων, που θα επιμείνουν στην βόρεια χώρα. Βροχές στην Θεσσαλία, στις Σποράδες και τοπικά σε Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 
Πιθανή αστάθεια στον Θερμαϊκό κόλπο.
Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Ν.Αττικής: Το επόμενο διήμερο δείχνει να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον νομό Αττικής. Από νωρίς το πρωί θα συννεφιάσει και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Πιθανότητα και για κάποια μεμονωμένη καταιγίδα. Περισσότερη αστάθεια φαίνεται την Πέμπτη.

 

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός.