Νέο έκτακτο δελτίο / Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για Δευτέρα 07/10/19

10-06-2019 15:00 / 3702 προβολές
Νέο έκτακτο δελτίο / Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για Δευτέρα 07/10/19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Στερεά Ελλάδα: Πολύ άστατο καιρικό σκηνικό ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους που θα εντείνονται σταδιακά στο δεύτερο μισό της ημέρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά βάση στα παραθαλάσσια τμήματα του Κορινθιακού, οι οποίες ενδέχεται να έχουν ένταση και διάρκεια.  Ισχυρή καταιγίδα αναμένεται να πλήξει και την Βοιωτία.

Όσον αφορά στην Αττική, και εδώ αναμένεται ιδιαίτερα άστατο σκηνικό. Αρχικά θα εκδηλώνονται παροδικές μπόρες, ιδίως στα νοτιότερα τμήματά της. Μετά το μεσημέρι αναμένεται βαθμιαία επιδείνωση με τοπικά ισχυρές καταιγίδες  και πιθανή δημιουργία υδροστρόβιλου στον Σαρωνικό. Γενικά αναμένονται σημαντικά ποσά βροχόπτωσης.

Θεσσαλία: Σποραδικές βροχοπτώσεις εναλλασσόμενες με διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα και το βράδυ αναμένεται γενίκευση των φαινομένων. Πιθανώς στα νότια τμήματα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Ηπειρος:  Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Σταδιακά θα επιδεινωθεί κι θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται και καταιγίδες.

Μακεδονία: Αρχικά βελτιωμένος καιρός με κάποιες σποραδικές βροχοπτώσεις στα νότια παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στα ανοιχτά του Θερμαϊκού. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή επιδείνωση με βροχοπτώσεις που θα σαρώσουν όλο το Διαμέρισμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ιόνιο Πέλαγος: Σποραδικές καταιγίδες κι εναλλαγές με βελτιωμένο καιρό. Στα κεντρονότια τμήματα αναμένονται σημαντικές ποσότητες βροχόπτωσης.

Θράκη: Βελτιωμένος καιρός. Από το βράδυ θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι πρώτες βροχοπτώσεις.

Αιγαίο Πέλαγος: Αρχικά τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Προς το βράδυ θα κινηθούν βορειοανατολικά κι θα επηρεάσουν και τα βόρεια κι ανατολικά τμήματα. Αρκετές βροχοπτώσεις θα δεχθούν και τα νότια τμήματα της Κρήτης, ειδικά στον Νομό Χανίων.

Πελοπόννησος: Αρχικά τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά του Νομού Αρκαδίας και την Αργολίδα. Μέσα στην ημέρα αναμένεται γενικευμένη επιδείνωση με σποραδικά περάσματα βροχοπτώσεων από όλο το Διαμέρισμα. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ιδίως στα νότια κι δυτικά τμήματα. Ο Νομός Μεσσηνίας αναμένεται να δεχθεί σημαντικές ποσότητες νερού.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.

Οσον αφορά στο Αιγαίο, από το ύψος της Χίου και νοτιότερα θα πνέουν νοτιάδες στα 5-6 μποφόρ και από το βράδυ σταδιακά μέχρι 7.

Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στις ίδιες εντάσεις.


Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς στην Αθήνα και τους  17 στην Θεσσαλονίκη.