Ο καιρός των επομένων ημερών στην Δυτική Ελλάδα. (20/11-23/11)

11-20-2016 00:46 / 1499 προβολές
Ο καιρός των επομένων ημερών στην Δυτική Ελλάδα. (20/11-23/11)
Βαρομετρικό χαμηλό με βάθος χαμηλότερο από 1014 hpa στον κόλπο της Σύρτης, δίνει φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά σε περιοχές της Κεντρικής Μεσογείου(Νότια Ιταλία, Μάλτα, Βόρεια Λιβύη). Το χαμηλό στροβιλίζεται αρκετά αργά γύρω από τον εαυτό του με αποτέλεσμα να μένει στάσιμο στην Κεντρική Μεσόγειο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Η εξέλιξη του καιρού στην Δυτική Ελλάδα:
Το χαμηλό αυτό τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο δεν δείχνει να επηρεάζει ιδιαίτερα την Δυτική χώρα. 
Στα ανοικτά του Ιονίου πελάγους θα δημιουργούνται συνεχώς νέες καταιγίδες οι οποίες ενδέχεται να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλάζι. Στα νησιά Ιονίου αλλά και στα παράλια της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας, η συννεφιά θα είναι πυκνή κατά περιόδους, ωστόσο δεν θα λείπουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία στο γεωδυναμικό ύψος των 500 hpa το πρωί της Κυριακής. Βλέπουμε και την χαμηλή θερμοκρασία στον κόλπο της Σύρτης λόγω του χαμηλού.(ΣΚΙΡΩΝ) 

Συνοψίζοντας:
-Αύριο Κυριακή 20/11, ο καιρός θα είναι νεφελώδης κατά τόπους και κατά περιόδους. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ανοικτά του Ιονίου πελάγους. Μέσα στην μέρα θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν ανεπιτυχώς τα Επτάνησα. Τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται στα Ιόνια νησιά και κυρίως στο Νότιο Ιόνιο(Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Νοτιοδυτική Πελοπόννησος) με μικρή πιθανότητα εδώ να γενικευτούν προς το βράδυ.
Με λίγα λόγια, τίποτα το ιδιαίτερο, ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς την διάρκεια των φαινομένων. 
Οι άνεμοι Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως 5 και τοπικά και 6. 
Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 9 έως 20 τοπικά και 21 στα πεδινά και από 1 έως 14 στα ορεινά. 

-Την Δευτέρα η συννεφιά θα διατηρηθεί, με τοπικές βροχές να σημειώνονται στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες.

-Από την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί. 
-Οι άνεμοι θα διατηρηθούν Νοτιοανατολικοί με όχι ιδιαίτερες εντάσεις. 

-Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά μέχρι την Τετάρτη. Στην συνέχεια αναμένεται πτώση του υδραργύρου.

-Κακοκαιρία με αρκετές βροχές φαίνεται από τις 25 του μήνα και ύστερα. 

-Πιθανή η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στα τέλη του μήνα, ωστόσο επειδή είναι εξαιρετικά νωρίς, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά από τώρα. Μέχρι στιγμής τις περισσότερες πιθανότητες για αρκετό κρύο τις συγκετρώνει η Ανατολική χώρα. Θα σας ενημερώσουμε για αυτήν την εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός-Ερασιτέχνης μετεωρολόγος.