Πανελλαδική πρόγνωση καιρού 3, 4 και 5/4/2019 - Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

04-02-2019 20:00 / 968 προβολές
Πανελλαδική πρόγνωση καιρού 3, 4 και 5/4/2019 - Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

  Τετάρτη 3/4: Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με μοναδική εξαίρεση την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο που θα έχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ παροδικές μπόρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην βόρεια Πίνδο κοντά στα σύνορα, στα ορεινότερα τμήματα της Κρήτης αλλά και στο εσωτερικό κυρίως της Ρόδου, όπου εδώ δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα. Ύφεση των φαινομένων όπου και αν αυτά εκδηλωθούν, με την δύση του ήλιου, με τις τοπικά αυξημένες νεφώσεις ωστόσο να παραμένουν πάνω από την χώρα. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι στα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι αρχικά στα 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης μετά το μεσημέρι στα 4-5 μποφόρ. 

  Πέμπτη 4/4: Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Βαδίζοντας προς το μεσημέρι λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Πίνδου σε μια απόπειρα δημιουργίας θερμικής αστάθειας, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα όμως. Λίγες μπόρες ίσως εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής Κρήτης και κυρίως της Ρόδου. Τις βραδινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και πάλι, ενώ νεφώσεις θα αρχίσουν να εισβάλλουν εκ νέου από τα δυτικά και το Ιόνιο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 1 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 3 έως 19 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι στα 2-4 μποφόρ.

  Παρασκευή 5/4: Η Παρασκευή θα είναι ημέρα σταδιακής αλλαγής του καιρού, μιας και οι νοτιάδες και οι βροχές φαίνεται να επιστρέφουν ξανά. Έτσι ήδη από τις πρωινές ώρες αρκετά πυκνές νεφώσεις θα έχουν καλύψει το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά δίνοντας τοπικές βροχές/μπόρες χαμηλής έντασης. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα ''περπατήσουν'' ανατολικότερα της Πίνδου με τις βροχές στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην δυτική Κρήτη να αρχίσουν να γενικεύονται και να εντείνονται. Μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα περιοχές ανατολικά της Πίνδου και στο Αιγαίο, πέρα από τις αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 1 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι ισχυροί στα 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι στα 4-5 και προς το βράδυ έως 6 μποφόρ.

  Επιμέλεια-συγγραφή άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης