Πολλές οι καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 17/05/19

05-16-2019 12:00 / 845 προβολές
Πολλές οι καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 17/05/19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Ιόνιο Πέλαγος: Αρχικά τις πρωινές ώρες άστατος καιρός, με μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής διάρκειας ιδιαίτερα στα νότια νησιωτικά τμήματα. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ήπειρος: Το μεσημέρι τοπικές μπόρες. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στον Νομό Ιωαννίνων, και όσο πιο ανατολικά τόσο ισχυρότερα.

Μακεδονία: Αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες άστατος καιρός από το ύψος του Νομού Θεσσαλονίκης και δυτικότερα. Τοπικές μπόρες με πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλώνονται, ιδιαίτερα στην νοτιοδυτική Μακεδονία. Το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην δυτική Μακεδονία, και όσον αφορά στην κεντρική θα εστιάσουν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Σερρών, της Χαλκιδικής και της Θεσαλονίκης.

Θράκη: Αστατος καιρός από το μεσημέρι και έπειτα με την εκδήλωση βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στον Νομό Έβρου.

Θεσσαλία: Από νωρίς το πρωί θα εκδηλώνονται κατά τόπους καταιγίδες, που αρχικά θα είναι γενικευμένες και θα αφορούν και σε πεδινά τμήματα, οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά.

Στερεά Ελλάδα: Αστατος καιρός από τις πρωινές ώρες, οπότε και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά τμήματα. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πολλές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στους Νομούς Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής. Μεγάλης έκτασης καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν ανάμεσα στα όρη Πατέρα και Πάρνηθας. Νωρίς το μεσημέρι ενδέχεται αν εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πελοπόννησος: Αστατος καιρός με περάσματα βροχοπτώσεων. Το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια τμήματα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που θα επηρεάσουν και τα πεδινά.

Αιγαίο Πέλαγος: Από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθεί πέρασμα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων από τις Κυκλάδες και την Κρήτη (κυρίως την δυτική)


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι στα 3-4 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι στα 3-4 μποφόρ. Πιο ενισχυμένοι οι βοριάδες που θα φτάνουν το μεσημέρι τα 7 μποφόρ. Το βράδυ μικρή ενίσχυση θα παρουσιάσουν στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι τα 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 2 βαθμών.