Δροσιές,επικράτηση βοριάδων.Πρόγνωση καιρού Αττικής Παρασκευή 25 Μαϊου 2018

05-24-2018 23:00 / 799 προβολές
Δροσιές,επικράτηση βοριάδων.Πρόγνωση καιρού Αττικής Παρασκευή 25 Μαϊου 2018

Η ψυχρή ανώτερη λίμνη,που μας απασχόλησε σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας κυρίως με έντονη αστάθεια,κινήθηκε ανατολικά και θα εγκλωβιστεί στα δυτικά της Τουρκίας,έτσι θα ενισχυθεί η βαροβαθμίδα στο αιγαίο,θα ενεργοποιηθεί βόρειο ρέυμα,και όσο πιο δυτικά πάμε στα ηπειρωτικά καθημερινά θα μας απασχολεί θερμική αστάθεια,χωρίς να αποκλείονται κάποια φαινόμενα και προς τα νότια -νοτιοανατολικά νησιωτικά κυρίως προς το Σάββατοκύριακο.

Όσον αφορά την Αττική,η θερμική αστάθεια θα είναι περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά του νομού,αντίθετα όσο πιο ανατολικά πάμε θα κυριαρχεί ο βοριάς όπου θα είναι και αρκετά δροσερός.Πάντως θα έχει ενδιαφέρον ο καιρός και μέρα με την ημέρα θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του.Το τριήμερο του Αγίου πνέυματος σε γενικές γραμμές ο καιρός δεν θα είναι ιδανικός για παραλίες κυρίως προς τον ευβοϊκό,στον Σαρωνικό οι θάλασσες θα είναι μεν καλύτερες,αλλά αρκετή συννεφιά τις θερμές ώρες της ημέρας θα εμποδίζει τις προσδοκίες για ηλιοθεραπείες.

Πρόγνωση καιρού Αττικής 25 Μαϊου 2018

Στην αρχή της ημέρας διάσπαρτα νέφη,κυρίως προς τα βόρεια και αρκετή ηλιοφάνεια νοτιότερα κυρίως... σε αντίθεση με τις άλλες ημέρες η διάυγεια και η καθαρότητα της ατμόσφαιρας,θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στο πρωϊνό.Παρόλα αυτά το πρωϊνό ιδιαίτερα υγρό λόγω της βροχερής ημέρας που προηγήθηκε.Στην συνέχεια αναμένονται αναπτύξεις θερμικής υφής στα δυτικά και κυρίως προς τα νοτιοδυτικά του νομού,οι πιθανότητες για ψιχάλες  ή για ασθενείς όμβρους είναι μικρές.

Άνεμοι: ΒΒΑκοί 4-6Bf κυρίως στα ανατολικά,απο το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 18-27οC, Bόρεια Προάστια: 15..25oC,Υπερβόρεια: 13-23oC,Δυτικά προάστια : 17...26oC,,Νότια προάστια:19-28oC

Επιμέλεια: Θοδωρής Γκέσουρας  (Teometeo)