Πρόγνωση επόμενων ημερών Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας-Θράκης)

02-05-2018 20:36 / 1090 προβολές
Πρόγνωση επόμενων ημερών Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας-Θράκης)

Τρίτη 6/2: Η ημέρα ξεκινάει στην Μακεδονία μας με αυξημένες τοπικά νεφώσεις που ίσως δώσουν λίγα τοπικά φαινόμενα κοντά στα ορεινά με την μορφή ψεκάδας χαμηλά και την μορφή νιφαδιάσματος στα ψηλότερα, γενικά όμως φαινόμενα ανάξια λόγου. Προς το βράδυ οι συννεφιές αυτές θα ξεκινήσουν να διαλύονται σταδιακά. Η Θράκη αντιθέτως θα έχει αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της καθ'όλη την διάρκεια της μέρας μέχρι και την αλλαγή αυτής. Η θερμοκρασία το πρωί από 0 βαθμούς έως 13-14 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς στα 2-4 μποφόρ κυρίως από ΝΝΑκες διευθύνσεις.

Τετάρτη 7/2: Η Τετάρτη θα ξεκινήσει το πρωί με αυξημένες νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία και στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής. Αυτές οι νεφώσεις θα δίνουν αρχικά πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα με την μορφή ψεκάδων χαμηλά κοντά στα ορεινά και ασθενών χιονοπτώσεων στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Οι περιοχές ανατολικότερα του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν με ηλιοφάνεια και λίγες διάσπαρτες νεφώσεις, ωστόσο προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε όλη την Μακεδονία και προοδευτικά και στην Θράκη. Έτσι νωρίς το βράδυ βροχές ασθενούς/μέτριας έντασης θα αρχίσουν να πέφτουν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά με γρήγορη επέκταση και ανατολικότερα προς την Θράκη, όπου δεν αποκλείεται εκεί και κάποια τοπική καταιγίδα προερχόμενη από το Θρακικό . Η θερμοκρασία από -3 βαθμούς (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη λόγω ξαστεριάς) έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις στα 2-3 και μόνο στην Χαλκιδική και στα παράκτια τμήματα του Θρακικού θα αγγίζουν τα 4 μποφόρ.

Πέμπτη 8/2: Μέσα στο ξημέρωμα της Πέμπτης βροχές και τοπικές καταιγίδες θα απασχολούν την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, όπου μάλιστα τοπικά θα είναι αξιόλογες. Ωστόσο σχετικά γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη και θα φύγουν, στην συνέχεια, ανατολικότερα. Έτσι το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια στην βόρεια χώρα με λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Κατά την διάρκεια της Πέμπτης οι νεφώσεις θα μειωθούν και άλλο και ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Με ξαστεριά θα τελειώσει η μέρα. Η θερμοκρασία από -2 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί και ασθενείς στα 2-3 μποφόρ, και μόνο στην Θράκη μέχρι το μεσημέρι θα επικρατεί ένας ΝΔκος άνεμος στα 4-5 μποφόρ με τάση εξασθένησης.

Επιμέλεια Τάσος Κουρτζιάκης