Πρόγνωση καιρού 23-24/6/2018.

06-22-2018 19:12 / 3052 προβολές
Πρόγνωση καιρού 23-24/6/2018.

Σάββατο 23/6: Η μέρα θα ξεκινήσει γενικά με αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Ωστόσο ήδη από το πρωί η βορειοδυτική και βόρεια χώρα θα έχει τοπικά αυξημένες νεφώσεις όπου μάλιστα στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και νοτιότερα και εκτός της βόρειας χώρας, μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, και στα ορεινότερα της Στερεάς, της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Τα όποια φαινόμενα και όπου εκδηλωθούν προς τις βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν ύφεση σχεδόν παντού, με την κύρια εστία φαινομένων να παραμένει μέχρι τα μεσάνυχτα στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια και στα πόδια της Χαλκιδικής.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 17 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί και από το απόγευμα βόρειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους στα 4-5 μποφόρ στα βορειότερα τμήματα του πελάγους και σε δυτικούς στα 5-6 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα του πελάγους.

Κυριακή 24/6: Η Κυριακή θα ξεκινήσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με αυξημένες νεφώσεις, όπου μάλιστα στην ανατολική κυρίως Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια, στην Φθιώτιδα και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής θα εκδηλωθούν και μπόρες τοπικά (στην ανατολική Θεσσαλία) αρκετά έντονες.

Βαδίζοντας στις μεσημβρινές ώρες η θερμική αστάθεια θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της στα ορεινά της Μακεδονίας, στον ορεινό κορμό της Πίνδου και σε περιοχές κοντά σε αυτόν, στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στα ορεινότερα τμήματα της Κρήτης. Τοπικά οι καταιγίδες στην Πίνδο και στην Πελοπόννησο ίσως είναι έντονες και συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, οπότε απαιτείται προσοχή.

Η ημέρα θα κλείσει με τα φαινόμενα σε ύφεση παντού εκτός από την δυτική Μακεδονία που ίσως επιμείνουν μπόρες, ενώ και στην νότια Πελοπόννησο ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες προς τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 12 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 14 έως 29 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6


Επιμέλεια: Τάσος Κουρτζιάκης.