Πρόγνωση καιρού Αττικής επόμενες ώρες & αύριο. Βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα.

03-12-2019 00:00 / 1087 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αττικής επόμενες ώρες & αύριο. Βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα.

Σοβαρή μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Στην Αττική ήδη έχει συννεφιάσει αρκετά και περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη συνέχεια. Πιο αναλυτικά:


Eπόμενες ώρες: Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις, που σταδιακά θα δίνουν παροδικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες , κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα του νομού. Προς το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα παρουσιάσουν γενίκευση , αλλά θα είναι με τη μορφή ποτιστικής βροχής, συνοδεία ισχυρών ανέμων. Αντίθετα, μέσα στο Λεκανοπέδιο και ειδικά προς τα νότια/νοτιοδυτικά ο καιρός θα ανοίξει πρόσκαιρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι- νοτιοανατολικοί στα 3-5 bf και στα νότια του νομού στα 6-7 , με τάσεις στροφής σε ανατολικούς και στη συνέχεια σε βορειοδυτικούς , περαιτέρω ενισχυόμενους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 18 oC. 

Αύριο Τετάρτη: Οι βροχές στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού θα επεκταθούν νοτιότερα και αναμένεται να επηρεάσουν και το Λεκανοπέδιο αλλά και τα ανατολικά/ βορειοανατολικά τμήματα. Προοδευτικά, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και αναμένονται χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα , τον Κιθαιρώνα και τον Πατέρα, αρχικά  από τα 1000μ υψόμετρο και τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες από τα 800-900μ και πάνω, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα στα βορειοδυτικά. 

Από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και περιορισμός τους στα βόρεια τμήματα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 6-7 και τοπικά 8 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 13 oC. Στα βόρεια θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη. 

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης