Πρόγνωση καιρού Αττικής επόμενες ώρες και αύριο (08/05/18).

05-07-2018 12:02 / 1538 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αττικής επόμενες ώρες και αύριο (08/05/18).

Δευτέρα 7/5/2018 Επόμενες ώρες

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στο νομό και σήμερα αλλά και αύριο, σε διαφορετικές περιοχές ανά ημέρα . Πιο συγκεκριμένα: Για τις επόμενες ώρες οι νεφώσεις που υπάρχουν στον ουράνιο θόλο θα πυκνώσουν , κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές , ενώ αργά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά στις κεντρικές - δυτικές και νότιες- νοτιοδυτικές περιοχές του Λεκανοπεδίου. Στη συνέχεια o καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα βόρεια και ανατολικά του νομού μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 oC μέσα στην πόλη, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη.

ΤΡΙΤΗ 8/5/2018

Για αύριο Τρίτη, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια , από τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια του νομού , οι οποίες μέσα στο μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες , τοπικά ισχυρές, με τάση επέκτασης ανατολικότερα.

Όσον αφορά στο Λεκανοπέδιο, περισσότερες πιθανότητες για έντονα φαινόμενα συγκεντρώνουν τα βόρεια - βορειοδυτικά - βορειοανατολικά προάστια και οι περιοχές που βρίσκονται λίγο βορειότερα του κέντρου, όμως βροχή (με τη μορφή μπόρας) αναμένεται και σε νοτιότερες περιοχές. Ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το απόγευμα. Oι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς με τάση να στραφούν- μέσα στη μέρα- σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 26 oC.

Φωτογραφία άρθρου: Γιάννης Σταματάκης ( Καταιγίδα 5/5/2018)

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης