Πρόγνωση καιρού Αττικής για αύριο Τρίτη και Τετάρτη 23-24/10/2018.

10-22-2018 00:00 / 1497 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αττικής για αύριο Τρίτη και Τετάρτη 23-24/10/2018.

Αλλαγή στα προγνωστικά δεδομένα έχουμε από χθες όσον αφορά στην κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας επηρέαζε. Το οργανωμένο σύστημα θα κινηθεί τελικά νοτιότερα από το αρχικώς αναμενόμενο, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα έντονων φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Στη ζώνη των ισχυρών καταιγίδων θα είναι κυρίως τα νότια Επτάνησα, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος, τα ανοιχτά του Μυρτώου , οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική και νότια Κρήτη. 

Όσον αφορά στην Αττική:

Aύριο Τρίτη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις , οι οποίες προοδευτικά θα δώσουν παροδικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στα περισσότερα τμήματα. Οι βροχές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες πρώτα στην δυτική και έπειτα στη νότια Αττική. Η πιθανότητα καταιγίδας ή έντονων φαινομένων είναι πολύ περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18oC. 

Tετάρτη: Αρχικά θα επικρατούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές , όμως από το πρωί ο καιρός σταδιακά φαίνεται να βελτιώνεται και να επικρατεί σχετική ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21oC.