Πρόγνωση καιρού Αχαΐας μέχρι την Κυριακή 28/08.(+Χάρτες)

08-25-2016 18:54 / 1162 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αχαΐας μέχρι την Κυριακή 28/08.(+Χάρτες)

Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες στον νομό Αχαΐας.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Παρασκευή 26/08, ο καιρός θα είναι σχετικά καλός στην περιοχή. Το ξημέρωμα στα Ανατολικά τμήματα του νομού υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή βροχόπτωση.
Όλη η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα τα οποία κατά τόπους θα είναι πιο πυκνά, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι στον Κορινθιακό βορειοανατολικοί στα 5-7 μποφόρ, στον Πατραϊκό στα
Οι Ανατολικοί-Βορειανατολικοί καταβάτες άνεμοι από τα βουνά Παναχαϊκό και Ερύμανθο θα φτάσουν μέσα στην μέρα τα 6-7 και πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία:
-Πεδινα: 20-32 τοπικά και 33
-Ορεινά: 12-24(στις κορυφές των βουνών 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Χάρτης καιρικών συνθηκών για αύριο(το σήμα επικινδυνότητας για τις περιοχές που θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι).Αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο 27/08. Και πάλι τις πρωινές ώρες είναι υπαρκτή μια πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα Ανατολικά.
Το μεσημέρι θα αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ στον Κορινθιακό, Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ στον Πατραϊκό και στα 4-6 μποφόρ στα Βορειοδυτικά. Οι καταβάτες Ανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 4-6 μποφόρ.

Από το απόγευμα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα πεδινά από 17 έως  31  βαθμούς. Ψύχρα στα ορεινά με το θερμόμετρο να δείχνει από 11 έως 23 βαθμούς. Κάτω από τους 10 βαθμούς η θερμοκρασία το πρωί στις κορυφές του Παναχαϊκού και του Ερύμανθου.

Χάρτης καιρικών συνθηκών για το Σάββατο 27/08.


Κυριακή 28/08: Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Το μεσημέρι όμως στα ορεινά του νομού θα συννεφιάσει και τοπικά θα σημειωθούν μπόρες ασθενούς έως μέτριας έντασης. Στα υπόλοιπα λίγα σύννεφα.
Οι βροχές στα ορεινά με την δύση του ηλίου θα έχουν καθαρίσει και ο καιρός θα έχει ανοίξει παντού.

Προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων, που δεν θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ, στον Κορινθιακό, στον Πατραϊκό και στην ξηρά. Στα δυτικά τμήματα θα φτάσουν τα 3-5 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία:
Πεδινά: 17-29
Ορεινά: 10-23(2 βαθμούς χαμηλότερη στις κορυφές των βουνών)

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)