Πρόγνωση καιρού Δυτικής χώρας για όλη την εβδομάδα(12-17/07)

07-11-2016 21:52 / 2086 προβολές
Πρόγνωση καιρού Δυτικής χώρας για όλη την εβδομάδα(12-17/07)

Καλησπέρα σας.

Τοπικές αστάθειες σημειώθηκαν στα βόρεια τμήματα της Πίνδου σήμερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εμδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά για τα Δυτικά:

-Τρίτη 12/07: Τις νυχτερινές ώρες, στο βόρειο Ιόνιο ο ουρανός θα έχει λίγα σύννεφα, τα οποία ίσως πυκνώσουν πολύ τοπικά. Πολύ μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για κάποιες ασθενείς μπόρες μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου(στα σύνορα με την Αλβανία). Πάντως στην συνέχεια θα καθαρίσει ο καιρός, όμως από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα του Ηπειρωτικού κορμού θα συννεφιάσει.
Καταιγίδες θα σημειωθούν στην Νότια Αλβανία, ενώ θα βρέξει ασθενώς και στην Ήπειρο, κυρίως στα βόρεια. Υπαρκτό θα είναι εκεί το ενδεχόμενο καταιγίδας. Μετά την δύση του ηλίου ο καιρός θα έχει γίνει αίθριος σε όλη την Δυτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο Βορειοανατολικοί 2-3 μποφόρ αρχικά και στην συνέχεια Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα βόρειοι-βορειοδυτικοί 2-4 και τις μεσημεριανές ώρες έως και 5 μποφόρ.
Βορειοανατολικοί καταβάτες άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ θα πνέουν στην Νότια Πίνδο.

Θερμοκρασία:
-Νησιά Ιονίου: 19-34 ίσως και 35
-Ήπειρος: 17-35
-Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος: 18-36
-Οροσειρά Πίνδου: 12-29

Η υγρασία στα Ιόνια νησιά άνω του 40%(60-100% τις πρωινές-βραδινές ώρες) και άνω του 20% στα Ηπειρωτικά(έως 90% τις νυχτερινές ώρες)

Στην κατηγορία 2(Μέση) ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλα τα Δυτικά σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

-Τετάρτη 13/07: Δεν θα απέχει πολύ καιρικά η Τετάρτη από την Τρίτη. Η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό παντού, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ήπειρο και θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια τοπικά ασθενείς βροχές και πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθελι τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-4 και στο Κεντρικό και Νότιο Ίονιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία:
-Νησιά Ιονίου: 20-34
-Ήπειρος: 18-33 τοπικά και 34
-Δυτική Στερεά:19-35 πρόσκαιρα και 36
-Δυτική Πελοπόννησος: 18-34 ίσως και 35
-Οροσειρά Πίνδου: 13-28

Σημαντικός θα είναι ο περιορισμός της αστάθειας την Πέμπτη 14/07. Και πάλι η βόρεια Πίνδος έχει τις περισσότερες πιθανότητες για κάποια μπόρα ή καταιγίδα.

Χωρίς φαινόμενα θα κυλήσει και το πρώτο μισό της Παρασκεύης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο καιρός δείχνει να αλλάζει από τις βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στα Βόρεια-Βορειοανατολικά τμήματα της δυτικής χώρας, λόγω έλευσης ψυχρής λίμνης. Επειδή είναι σχετικά νωρίς, δεν μπορούμε να αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες(θα ενημερωθείτε σε νέο άρθρο). Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή


Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει ο υδράργυρος την Πέμπτη 14/07, φτάνοντας τους 37-38 βαθμούς στις "ευαίσθητες" περιοχές και τους 34-36 στα υπόλοιπα.
Πτώση θα σημειωθεί την Παρασκευή σε όλα τα Δυτικά(28-31 μέγιστες στο Ιόνιο, έως 34 στα υπόλοιπα).

Νέα πτώση αναμένεται όμως και το Σάββατο, με τις τιμές των θερμοκρασιών να είναι χαμηλότερες από τα κλιματικά δεδομένα. Αν επαληθευτούν τα τωρινά στοιχεία αρκετές περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς.
Μικρή άνοδο θα παρουσιάζει μέρα με την μέρα η θερμοκρασία στην συνέχεια.

Θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου:Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)