Πρόγνωση καιρού εβδομάδας

10-09-2017 00:00 / 835 προβολές
Πρόγνωση  καιρού εβδομάδας

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Με γενικά αίθριο καιρό , ασθενείς ανέμους του βόρειου τομέα και μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα κυλήσει η τρέχουσα εβδομάδα. Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι γενικά η απουσία βροχών , γεγονός σχετικά ασυνήθιστο για την εποχή που διανύουμε. Εξαίρεση αποτελεί η Τετάρτη, όπου αυστηρά στα δυτικά και το Ιόνιο θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Κατά τα άλλα, έως και το Σάββατο δεν αναμένεται κάποια ουσιαστική μεταβολή των καιρικών συνθηκών , μάλιστα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί , στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα πέφτει σε πολύ μονοψήφιες τιμές και θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες σε ημιορεινά τμήματα, οι οποίες σε συνδυασμό με την αυξημένη σχετική υγρασία θα κάνουν την αίσθηση του κρύου εντονότερη. 

Λίγο περισσότερες νεφώσεις αναμένονται στην περιοχή του Αιγαίου προς το τέλος της βδομάδας , ωστόσο δε φαίνεται να κατέρχεται κάποια διαταραχή που θα έδινε πιο άστατο καιρό. Γενικότερα, στη νότια χώρα η θερμοκρασία θα ξεπερνάει τα μεσημέρια τους 22-23 oC , όμως στα ηπειρωτικά της τμήματα τις πρωινές ώρες θα πέφτει κοντά στους 11-12 oC.