Ασθενής ύφεση στο Ιόνιο - τοπικές μπόρες / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 11/10/17

10-10-2017 11:00 / 1276 προβολές
Ασθενής ύφεση στο Ιόνιο - τοπικές μπόρες / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 11/10/17

Ηδη από τις πρωινές ώρες το αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στα ανοιχτά του Ιονίου θα δημιουργήσει μία στενή ζώνη τοπικών φαινομένων μπόρας ή καταιγίδας στα ανοιχτά του Ιονίου. Λόγω των ασθενών ανέμων κατακόρυφα, η κίνηση των νεφικών αναπτύξεων θα είναι αργή. Τα φαινόμενα θα αφορούν κατά βάση τα νερά του Ιόνιου Πελάγους, με κάποιες ψεκάδες ή πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, σύντομου χαρακτήρα, να εκδηλώνονται και στα κεντρονότια Ιόνια νησιά. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, με εξαίρεση τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντροδυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της κεντροβόρειας Μακεδονίας όπου θα παρελαύνουν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες.

Περιοχές βροχοπτώσεων - μεσημέρι 11/10/17

(Περιοχές βροχοπτώσεων - μεσημέρι 11/10/17)

Tις μεσημβρινές ώρες, το αβαθές χαμηλό του Ιονίου θα κινηθεί ελαφρώς νοτιοανατολικά, ενώ ο άξονας των φαινομένων θα παραμείνει σε ισχύ ανοιχτά του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και εν γένει ασθενή. Τοπικές και σποραδικές μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα κεντρονότια Ιόνια νησιά, μικρής διάρκειας. Θερμικές νεφώσεις, παράλληλα, θα αναπτυχθούν στα ορεινά των Νομών Δράμας, Ξάνθης, Πιερίας, Λάρισας, Χαλκιδικής και της κεντρονότιας Πελοποννήσου με ασθενή τοπικά φαινόμενα μπόρας. Στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένες καιρικές συνθήκες.

(Μέγιστες θερμοκρασίες - 11/10/17)

To βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και σχεδόν ξάστερος σε όλη την χώρα, με εξαίρεση τμήματα του νότιου Ιονίου, και την νότιας –και κυρίως νοτιοδυτικής Πελοποννήσου- όπου και θα παρελαύνουν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, από ατμοσφαιρική διαταραχή στα ανοιχτά του Ιονίου που ενδέχεται να δώσουν ασθενή τοπικά φαινόμενα με ταχεία παύση.

(Περιοχές βροχοπτώσεων - βράδυ 11/10/17)

Oι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο δεύτερο μισό της ημέρας θα στραφούν σε βόρειους.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι στα 5-6 μπόφορ στα κεντρονότια τμήματά του (στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα αγγίζουν και τα 7 μπόφορ), ενώ στα βορειότερα δεν θα ξεπερνούν τα 3 μπόφορ.

*τις νυχτερινές ώρες ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες αναγράφονται στην εικόνα ανωτέρω.

(Εντάσεις και διευθύνσεις ανέμων - βράδυ 11/10/17)


Επιμέλεια: Σεμερτζίδης Δημήτρης για το Forecastweather.gr