Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 29/3/2017

03-29-2017 01:00 / 1571 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 29/3/2017

Ξεκινώντας από τα βόρεια η μέρα θα κυλίσει με πλήρη αιθρία και εξαιρετικό καιρό σε όλη την Μακεδονία και την Θράκη μέχρι και το τέλος της.

Στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο η μέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους αραιές συννεφιές, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στην δυτική Στερεά και το νότιο Ιόνιο και έτσι το απόγευμα και το βράδυ ίσως αφήσουν τοπικές ασθενείς βροχές/ψεκάδες στα παραπάνω τμήματα. 

Στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα επικρατούν πυκνές νεφώσεις (ίσως τοπικά ανοίγματα στην Θεσσαλία) οι οποίες μετά το μεσημέρι θα καταφέρουν να δώσουν τοπικές βροχές αρχικά στην Εύβοια και περιοχές της Αττικής. 
Σχετικά γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο και την κεντρική/βόρεια Πελοπόννησο, όπου θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το τέλος της ημέρας. Στην περιοχή του Αιγαίου τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα τα έχει το βόρειο Αιγαίο. 

Στα νότια τμήματα μπόρες και καταιγίδες θα δημιουργούνται ήδη από τα ξημερώματα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προς το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα στην Κρήτη θα πάρουν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα ενώ θα επιμείνουν οι μπόρες και οι διάσπαρτες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. 
Η περιοχή των Κυκλάδων και το ΒΑκο Αιγαίο θα έχουν κατά περιόδους τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 24°C βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 20°C βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 18°C βαθμούς ενώ στην περιοχή του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 21°C βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΒΔκοι κυρίως στα 2-4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3-4 και τοπικά οι ριπές έως 5 μποφόρ.

Τάσος Κουρτζιάκης