Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 6 και 7 Απριλίου 2019 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

04-05-2019 19:15 / 3202 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 6 και 7 Απριλίου 2019 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες

  Σάββατο 6/4: Η ημέρα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία από το ύψος της κέντρο-δυτικής Μακεδονίας και νοτιότερα σε όλα τα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο σύνολο του Αιγαίου. Ισχυρά έως εξαιρετικά ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τις πρωινές/μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (και η Αττική), στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο καθώς και σε όλη την ακτογραμμή της Κρήτης νοτίως των ορεινών όγκων του νησιού.

Δείξτε προσοχή στις παραπάνω περιοχές καθώς τα φαινόμενα αναμένονται ισχυρά και με διάρκεια κάτι που ίσως δημιουργήσει αξιόλογα προβλήματα στις μετακινήσεις. Από το μεσημέρι και έπειτα η κακοκαιρία θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάζει από το ύψος της Στερεάς-Εύβοιας μέχρι και την κεντρική Μακεδονία με βροχές και μπόρες, ισχυρότερες στην ανατολική Θεσσαλία. Οι μπόρες και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ στην δυτική χώρα και στην Κρήτη τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση, χωρίς όμως να αποκλείονται πρόσκαιρες μπόρες. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 3 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΑκες διευθύνσεις στα βόρεια του πελάγους με εντάσεις στα 4-5 μποφόρ και από ΝΑκες διευθύνσεις στα νότια του πελάγους στα 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα επικρατήσει ΝΑκο γενικά ρεύμα στα 6-8 μποφόρ.

  Κυριακή 7/4: Η Κυριακή θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας και διάσπαρτες μπόρες στην ηπειρωτική χώρα και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι και έπειτα βροχές και μπόρες από το Ιόνιο θα κινηθούν ανατολικότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές, ενώ οι μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο θα συνεχιστούν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τα λιγότερα φαινόμενα μέσα στη μέρα, παρά τις συννεφιές, θα τα έχουν η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά-Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και το νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 7 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο ΝΝΑκοι στα 4-5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

  Επιμέλεια-συγγραφή άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης 

Απόσπασμα από το σημερινό δελτίο καιρού στην εκπομπή Alpha Reportaz με τον Γιάννη Σταματάκη