ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 9-11/3/2018.

03-08-2018 20:45 / 1817 προβολές
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 9-11/3/2018.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 9-11/3/2018

Παρασκευή 9/3: Τα όποια φαινόμενα υπάρχουν στην περιοχή της Θράκης κυρίως μέσα στο ξημέρωμα γρήγορα θα σταματήσουν παντού, και έτσι το πρωί πουθενά στον Ελλαδικό χώρο δεν θα εκδηλώνονται φαινόμενα, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις από τα δυτικά θα καλύψουν εκ νέου τον ουράνιο θόλο όλης της χώρας. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις αυτές θα κινηθούν ανατολικότερα προς το Αιγαίο και την Κρήτη που ίσως αφήσουν εκεί πολύ τοπικές ψεκάδες άνευ σημασίας. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται σε όλα τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα παραμείνουν αυξημένες στην νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 3 έως 20 βαθμούς και στο Αιγαίο και την Κρήτη από 8 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔκοι ασθενείς στα 2-3 και τοπικά στα νότια έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΔκοι στα 3-5 μποφόρ αλλά με τάση εξασθένησης προς το βράδυ.

Σάββατο 10/3: Οι νεφώσεις πάνω από το Αιγαίο γρήγορα θα απομακρυνθούν ανατολικότερα και έτσι το πρωί θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και εξαιρετική διαύγεια στο σύνολο της χώρας. Μετά το μεσημέρι λίγες αραιές νεφώσεις υψηλών στρωμάτων (θύσανοι) θα καλύψουν μέρος του ουράνιου θόλους της δυτικής και βόρειας χώρας με κίνηση ανατολική. Φυσικά αυτά τα νέφη δεν θα είναι ικανά όχι μόνο να δώσουν φαινόμενα αλλά και για να καλύψουν τελείως τον Ήλιο. Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες και τοπικές αραιές νεφώσεις θα κυλίσει το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 έως 24 βαθμούς και στο Αιγαίο και την Κρήτη από 8 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα επιμείνουν ΔΒΔκοι στα 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΔκοι στα 2-4 μποφόρ με τάση να γυρίσουν σε νοτιάδες από το βράδυ με τις ίδιες εντάσεις.

Κυριακή 11/3: Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές μιας και οι αραιές νεφώσεις της προηγούμενης μέρας θα έχουν διαλυθεί. Ωστόσο από το Ιόνιο θα εισβάλλουν ξανά νέφη μεσαίων και υψηλών υψών όπου μέσα στην ημέρα θα σαρώσουν εκ δυσμάς προς ανατολάς όλη την χώρα, χωρίς κανένα φαινόμενο. Νωρίς το πρωί όμως κυρίως στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα πιθανώς να υπάρξουν τοπικές ομίχλες, δείγμα της θερμής εισβολής που θα βρίσκεται εν εξελίξη. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 2 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 5 έως 25 βαθμούς και στο Αιγαίο και την Κρήτη από 8 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΝΑκους στα 3-5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο το βράδυ έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.

Επιμέλεια Τάσος Κουρτζιάκης