Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Μ. Τετάρτη & Μ.Πέμπτη 24-25/04/19

04-23-2019 13:00 / 1004 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Μ. Τετάρτη & Μ.Πέμπτη 24-25/04/19

Σεμερτζίδης Δημήτριος

Μ.Τετάρτη 24/04/19

 Παροδικές νεφώσεις σε όλη την χώρα με διαστήματα ηλιοφάνειας. Έντονη παρουσία σκόνης αναμένεται που θα δυσχεραίνει την ορατότητα. Τη νύχτα ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς λασποβροχές στην κεντρική και δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο, άνευ ιδιαίτερης σημασίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί που θα φθάνουν τα 7 μποφόρ, κυρίως στα νότια τμήματα.

Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα, στα 3-4 μποφόρ στα βορειότερα.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26-28 βαθμούς στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τη βόρεια Κρήτη και τμήματα της νότιας Ηπείρου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι μέγιστες θα κυμαίνονται στους 20-23 βαθμούς.


Μ.Πέμπτη 25/04/19

Παροδικές νεφώσεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στη βόρεια κι ανατολική Ελλάδα. Τοπικές ασθενείς λασποβροχές ενδέχεται να σημειωθούν σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες στα 3-4 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26-28 βαθμούς στην βόρεια Κρήτη, τους 25-27 σε νότια Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη Ελλάδα τους 22-25 βαθμούς.

Πολύ σημαντική αναμένεται η παρουσία της σκόνης στην ατμόσφαιρα, η οποία σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου θα καθίσταται αποπνικτική.


Το τριήμερο Μ.Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να κυλήσει βελτιωμένο σε γενικές γραμμές, με τοπικές μόνο βροχές σε ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας κυρίως Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι στα Πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Θα εκδοθεί νέο δελτίο για τον καιρό του τριημέρου