Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Παρασκευή 05/08(+Χάρτες)

08-04-2016 23:58 / 2469 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Παρασκευή 05/08(+Χάρτες)

Καλησπέρα σας. 

Καλός θα διατηρηθεί και αύριο ο καιρός στην χώρα μας. 

Κατά την διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα εμφανίζονται κάποια αραιά σύννεφα, τα οποία πολύ τοπικά θα πυκνώνουν.

Που θα βρέξει: Τις μεσημεριανές ώρες, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και υπάρχει πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες βροχοπτώσεις ασθενούς έντασης. Το απόγευμα, θα συννεφιάσει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου(Χίος, Σάμος). Αστάθειες θα εκδηλώνονται στην Νοτιοδυτική Τουρκία. Υπάρχει μία πιθανότητα (γύρω στο 30%) οι βροχές να περάσουν και στην Σάμο. 

Και στις 2 περιπτώσεις είναι μικρή η πιθανότητα καταιγίδας, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί προς το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί, με ένταση 2-4 μποφόρ στα βόρεια και 3-5 τοπικά και 6 στα Νότια.

Στο Αιγαίο, θα είναι πιο επικίνδυνη η κατάσταση από πλευράς ανέμων. Τοποθετούμε δύο επίπεδα επικινδυνότητας.

Πρώτο επίπεδο: Περιοχές όπως η Μύκονος, η βορειοδυτική Αττική, η κεντρική ορεινή Εύβοια , το νότιο υπήνεμο στον βοριά Ρέθυμνο και η Παλαιοχώρα Χανίων θα έχουν ριπές ανέμων της τάξεως των 6-7 μποφόρ.

Δεύτερο επίπεδο: Όλη η υπήνεμη στον βόρειο άνεμο πλευρά της νότιας Εύβοιας, δηλαδή η περιοχή που περιστοιχίζει την Κάρυστο, δυτική Τήνο και δυτική Άνδρο, και τόξο Μακρύγιαλος Κρήτης - Κάρπαθος. Αυτές οι περιοχές θα έχουν βόρειους ανέμους με εντάσεις στα 8-9 μπόφορ.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μεταξύ 06.00 πρωινής έως 15.00, εκτός της Καρύστου και των Άνδρου και Τήνου, στις οποίες οι εντάσεις θα παραταθούν μέχρι αργά το βράδυ.

Χάρτης καιρικών συνθηκών για αύριο:

 

 

 

 

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς στην Δυτική και Βόρεια χώρα, τους 34-36 στα Κεντρικά, τους 36-37 στα Ανατολικά και Νότια και τους 28-30 στα ορεινά.

Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών:

Εξακολουθεί να παραμένει σχετικά ρευστή η πορεία του καιρού το Σαββατοκύριακο, καθώς παρατηρούνται διαφωνίες στα μοντέλα(αύριο περαιτέρω ενημέρωση).

Καλό σας βράδυ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός-Δημήτρης Σεμερτζίδης.