Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Τετάρτη,( +Χάρτες )- Η τάση του καιρού έως το ερχόμενο Σ/Κ

06-21-2016 18:00 / 1860 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Τετάρτη,( +Χάρτες )- Η τάση του καιρού έως το ερχόμενο Σ/Κ

Καλησπέρα σας !..

Καλός σε γενικές γραμμές θα είναι ο καιρός αύριο στην χώρα μας !

Πιο αναλυτικά : H ημέρα θα ξεκινήσει θα κυλίσει με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού καλή διαύγεια και ορατότητα που θα μας χαρίζουν αυτοί οι βόρειοι άνεμοι κυρίως στα ανατολικά, και μόνο στο Β. Ιόνιο θα υπάρχουν λίγες συννεφιές όπως επίσης και στην Δ. Μακεδονία μικρή η πιθανότητα στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδος να βγάλει τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας.

Από το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά σε ολόκληρη την χώρα με πιθανές λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ στο Ιόνιο 3-4 και στο Β. Ιόνιο 5 μποφόρ στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ 5-6 και καταδιαστήματα και 7 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο.

Θερμοκρασία : Θα φτάσει τους 37-38 στο εσωτερικό της Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Πελοποννήσου, τους 33-35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28-31 στο Αιγαίο, τους 33-34 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τους 27 βαθμούς στα ορεινά και τους 28-33 στα υπόλοιπα δυτικά.

Να επισημάνουμε ότι στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος και οι περιοχές που ''βλέπουν'' προς το Αιγαίο δηλαδή ανατολική Στερεά,Εύβοια,Αττική η κατάσταση θα είναι πιο καλή-υποφερτή και θα υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς.

Στην Αττική-Θεσσαλονίκη : Καλός καιρός και στις δύο πόλεις οι άνεμοι στην Αττική θα είναι Β 5-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, στην Θεσσαλονίκη εξασθενημένοι και τοπικά Δ 3-4 μποφόρ, η θερμοκρασία στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη γύρω στους 35 βαθμούς..

Φαίνεται λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί εως και την Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα από την Παρασκευή κυρίως το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και την Κυριακή στα υπόλοιπα ηπειρωτικά φαίνεται να σημειώνονται μπόρες και καταιγίδες τοπικά πιθανόν ισχυρές..

Κυρίες και κύριοι αυτά ήταν τα νεώτερα στοιχεία για τον καιρό

Νεώτερα τις επόμενες ημέρες

Επιμέλεια άρθρου-Χαρτών : Θάνος Σταματόπουλος