Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Δευτέρα 08/08(+Χάρτες).

08-07-2016 20:00 / 2281 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Δευτέρα 08/08(+Χάρτες).

Ήδη έχουν γίνει ορατά τα πρώτα σημάδια της αλλαγής του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο, την νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα θα σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, στην Δυτική, Κεντρική Μακεδονία και στην Βόρεια Θεσσαλία. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοικτά του νομού Κέρκυρας(δεν θα επηρεάσουν το νησί) και τοπικά στην Δυτική Μακεδονία. Οι υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας χώρας(πλην της Θράκης) θα έχουν τοπικές βροχές. 

Πιο αναλυτικά:

Οι βροχές με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνουν λιγότερες, δείχνοντας μία επιμονή μόνο στα σύνορα μας. Οι όποιες καταιγίδες θα έχουν εξασθενήσει. Ωστόσο κατά την διάρκεια των προμεσημβρινών ωρών, οι νεφώσεις στον Ηπειρωτικό κορμό της χώρας θα πυκνώσουν. Έτσι το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειώνονται τοπικές βροχές στα Δυτικά, Βόρεια και Κεντρικά της χώρας. Μάλιστα θα σημειώνονται και διάσπαρτες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά και πιθανώς και στο Βόρειο Ιόνιο. 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια. 

Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα εξασθενήσουν στα Δυτικά, αλλά θα επιμείνουν στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στην Θεσσαλία.(πιθανότητα να σημειωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες). Τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία οι βροχοπτώσεις θα έχουν έντονη ραγδαιότητα. 

Άνεμοι: Στο Νότιο Αιγαίο το μελτέμι θα είναι αρχικά ασθενές(στα 3-5 μποφόρ), ωστόσο από το βράδυ θα ενταθεί φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ στα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων και στην Νότια Εύβοια. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα έχουν βορειοανατολική διεύθυνση με ένταση στα 5-7 μποφόρ, ενώ στο Βοριεοδυτικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτική στα 4-6 μποφόρ. 

Στο Ιόνιο πιο ήπιοι οι άνεμοι στα 2-4 και τοπικά στα 5 μποφόρ, με κυρίως βόρεια βορειοανατολική διεύθυνση.

Θερμοκρασία: Σε πτώση στην Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα, στα ίδια επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα(μέγιστες όχι πάνω από 33-35 βαθμούς)

Θα περιοριστούν λίγο αλλά θα δείξουν επιμονή οι αστάθειες αύριο στα Ηπειρωτικά(θα ενημερωθείτε περαιτέρω).

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).