Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 10/08. Περιορισμός των ασταθειών.

08-09-2016 23:48 / 1376 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 10/08. Περιορισμός των ασταθειών.

Καλησπέρα σας.

Μέρα αρκετά γενικευμένων βροχοπτώσεων στα Ηπειρωτικά ήταν η σημερινή. Αύριο Τετάρτη 10/08 αναμένεται πολύ σημαντικός περιορισμός των ασταθειών στην χώρα, οι οποίες θα γίνουν ιδιαίτερα τοπικές.
 
Πιο αναλυτικά:
Τις επόμενες ώρες και μέχρι το ξημέρωμα, θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στα βορειοανατολίκα τμήματα της Στερεάς, στην Βόρεια Εύβοια, στις Σποράδες και στην Νότια Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα αίθριος καιρός με εξαίρεση τα Ηπειρωτικά, όπου θα εμφανίζονται κάποια αραιά σύννεφα κατά τόπους πιο πυκνά. Μέχρι το πρωί τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Τις μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Στερεάς(Μικρή πιθανότητα), της Δυτικής Μακεδονίας και πολύ τοπικά στα σύνορα μας με τα Σκόπια και την Δυτική Βουλγαρία. Στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία υπάρχει μία πιθανότητα(γύρω στο 30%) για κάποια μεμονωμένη καταιγίδα.

Με την δύση του ηλίου τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την χώρα(κάποια αραιά σύννεφα άνευ σημασίας θα εμφανίζονται τοπικά).

Άνεμοι: Τις πρωινές και βραδινές ώρες οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί (κυρίως βορειοανατολικοί). Το μεσημέρι θα έχουν βορειοδυτική διεύθυνση στα 3-5 και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Παραμένει το μελτέμι στο Αιγαίο με ένταση 5-6 μποφόρ στα βόρεια, 6-8 τοπικά και 9 μποφόρ στα κεντρικά και νότια.

Μέγιστες Θερμοκρασίες:
-Δυτική Ελλάδα: 34-35 τοπικά και 36.
-Βόρεια Ελλάδα: 35-36
-Θεσσαλία: 33-34
-Κεντρική και Ανατολική Στερεά: 35-36
-Νησιά Αιγαίου: 33-34

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Πέμπτη 11/08, ενώ γενίκευση των ασταθειών προβλέπεται από την Παρασκευή και ύστερα(θα ενημερωθείτε περαιτέρω).
Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη κυρίως στην Βόρεια χώρα(χωρίς μεταβολή στα υπόλοιπα), ενώ πτώση φαίνεται την Παρασκευή κυρίως στα Βορειοδυτικά.

Καλό σας βράδυ.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).