Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Πρώτη εκτίμηση καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο.

08-11-2016 00:16 / 1664 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Πρώτη εκτίμηση καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο.

Καλησπέρα σας.

Δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή ο καιρός αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου στην χώρα.

Πιο αναλυτικά:
Η Πέμπτη θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλη την χώρα και μόνο κάποια αραιά σύννεφα θα εμφανίζονται πολύ τοπικά.
Προς τις μεσημεριανές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά μήκος της χώρας μας, οι οποίες θα πυκνώσουν. Έτσι λίγο αργότερα θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά των νομών: Φλώρινας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας, Ιωαννίνων(μικρή πιθανότητα), Κοζάνης(μικρή πιθανότητα) και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιας μεμονωμένης καταιγίδας.

Αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες και στα βόρεια των νομών Σερρών, Δράμας και Ξάνθης.
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ, ενώ βροχές θα εκδηλώνονται στην Νότια Βουλγαρία.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-4, τοπικά και 5 μποφόρ, πιθανώς και 6 στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Μικρή εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο που θα φτάσει τα 4-6 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη και στο Καρπάθιο τοπικά θα αγγίξει τα 7 μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τοπικά στην χώρα και θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς στην Ανατολική Στερεά, στην Θράκη και στην Θεσσαλία και πολύ τοπικά πιθανόν και τους 38. Πιο ήπια η κατάσταση στα υπόλοιπα(όχι πάνω από 34-35 βαθμούς).

Μετεωπορεία μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο: Επαναφορά των ασταθειών αναμένουμε την Παρασκευή 12 Αυγούστου, αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και το μεσημέρι στον ορεινό όγκο της Πίνδου. Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς στην χώρα.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά(πλην της Αττικής) και το μεσημέρι στην Πελοπόννησο.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα το διήμερο 14-15 Αυγούστου. Μικρη άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν ειδικά στις 14 Αυγούστου και θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο(πιθανώς και τα 10!!), ενώ πιο ήπια θα είναι η κατάσταση στο Ιόνιο, αλλά ίσως προκληθούν και εκεί προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες(θα σας ενημερώνουμε καθημερινά).

Καλό σας βράδυ.
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).