Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 09/08(+Χάρτες)

08-08-2016 20:34 / 2721 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 09/08(+Χάρτες)

Καλησπέρα σας.
Μέρα γενικευμένων βροχοπτώσεων η σημερινή στα Ηπειρωτικά, ενώ σχεδόν παρόμοια θα είναι η κατάσταση και αύριο Τρίτη 09/08.
Πιο αναλυτικά:
Τις επόμενες ώρες ο καιρός στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θεσσαλία θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο καταιγίδων, ενώ θα χτηπηθεί και η πόλη της Θεσσαλονίκης.
Οι βροχές θα κινηθούν δυτικότερα επηρεάζοντας μέχρι το πρώτο φως της ημέρας περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, που βρίσκονται Ανατολικά της Πίνδου, αλλά και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Με το πρώτο φως της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σημαντικά.


Τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές  και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και τοπικά των Επτανήσων και της Κεντρικής Μακεδονίας(μικρή πιθανότητα). Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν και θα επηρεάζονται μόνο περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας(Κεντρική και Βόρεια) και πιθανόν τα βορειότερα τμήματα του νομού Αττικής.
Επίσης, φαίνεται πως και τα ορεινά της Κρήτης θα δουν κάποιες πρόσκαιρες μπόρες, τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες.


Σημαντικότατος θα είναι ο περιορισμός των ασταθειών την Τετάρτη 10/08. Οι αστάθειες δείχνουν να επανέρχονται στα Ηπειρωτικά την Παρασκευή, ενώ υπάρχει τάση για αλλαγή του καιρού στις 13 του μήνα ατα Δυτικά και στα Βόρεια. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και αύριο και δεν θα ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς. Άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη με τις μεγαλύτερες τιμές στους 36-37 και τοπικά και 38 βαθμούς. Στην συνέχεια φαίνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.


Καλό σας βράδυ.
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)