Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για τις 19 Αυγούστου + Προοπτική μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

08-18-2016 22:00 / 1899 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για τις 19 Αυγούστου + Προοπτική μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Καλησπέρα σας.
Οι αστάθειες θα επανέλθουν στα Ηπειρωτικά αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά:
Την νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή θα σημειώνονται τοπικές βροχές κυρίως στην Δυτική Μακεδονία και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί εκεί σταδιακά προς το ξημέρωμα. Στα υπόλοιπα αίθριος καιρός και μόνο στα Βόρεια της χώρας θα εμφανίζονται κάποια σύννεφα τοπικά.

Τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την χώρα με μόνο κάποιες τοπικές συννεφιές. Στο Ιόνιο και στο Μυρτώο πέλαγος, τοπικά θα υπάρχει χαμηλή νέφωση.

Το μεσημέρι, θα εμφανιστούν σύννεφα στην Ηπειρωτική χώρα τα οποία στους ορεινούς όγκους θα πυκνώσουν.
Έτσι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στον ορεινό όγκο της Πίνδου(ορεινά Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και Κεντρικής Πελοποννήσου), στην Δυτική Μακεδονία, στα σύνορα μας με τα Σκόπια και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία όπου θα επιμείνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Εξασθενημένο το μελτέμι στο Αιγαίο στα 4-6 μποφόρ και τοπικά και στα 7.(Νότια Εύβοια, Βόρειες Κυκλάδες, Νότια Κρήτη, Καρπάθιο οι μεγαλύτερες ριπές).
Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 3-5 και τοπικά και στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σχετικά ανεκτά επίπεδα. Σε τμήματα της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ρόδου και της Νότιας Κρήτης οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 35-36 βαθμούς. Ψύχρα το πρωί στην Πίνδο με το θερμόμετρο στους 9-10 βαθμούς.

Με αστάθειες κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο(θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση).
Η θερμοκρασία τοπικά θα σημειώσει μικρή άνοδο μέρα με την μέρα μέχρι την Δευτέρα και στην συνέχεια φαίνεται σημαντική πτώση της.


Παράλληλα, εδώ και μέρες τα μοντέλα στηρίζουν την έλευση ψυχρής λίμνης στην περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου, τις 23 Αυγούστου. Η τελική θέση της λίμνης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Καλό σας βράδυ.
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).