Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 06/08.

08-06-2016 00:09 / 2193 προβολές
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 06/08.

Καλησπέρα σας.


Επαναφορά του ασταθή καιρού αναμένεται αύριο στην Ηπειρωτική χώρα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού στην Δυτική και βόρεια χώρα την Κυριακή.


Πιο αναλυτικά:
Η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές στην Δυτική Ελλάδα, στην Θεσσαλία και στην Βόρεια χώρα(πλην της Θράκης).
Το μεσημέρι η συννεφιά στην οροσειρά της Πίνδου θα πυκνώσει και αρχικά θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς μεμονομένες καταιγίδες. Το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν στους νομούς: Ιωαννίνων, Φλώρινας, Καστοριάς(πιθανή καταιγίδα και έντονη ραγδαιότητα βροχής κατά τόπους στους παραπάνω νομούς) και τοπικά στους νομούς Κοζάνης, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Θεσπρωτίας(μικρή πιθανότητα), Αιτωλοακαρνανίας(μικρή πιθανότητα).
Σε όλες τις προαναφερθέντες περιοχές τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν, πλην των νομών Ιωαννίνων και Φλώρινας, όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν λίγο, αλλά θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται την νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος με κάποια σύννεφα κατά τόπους(κυρίως στα Δυτικά).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα 2-4 και το μεσημέρι τοπικά και 5 μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο.
Μικρή εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο με περιοχές όπως η Νότια Εύβοια και οι βόρειες Κυκλάδες να βλέπουν ανέμους της τάξεως των 6-7 και τοπικά και 8 μποφόρ. Τα 6 μποφόρ θα φτάσει τοπικά ο άνεμος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στο Καρπάθιο πέλαγος.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.
Στα Δυτικά στις ευαίσθητες περιοχές θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς, τους 34-36 τοπικά και 37 βαθμούς στην Μακεδονία, τους 35-36 στην Θεσσαλία, τους 34-35 στην Θράκη, τους 34-37 σε Κεντρική-Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, τους 27-31 στις Κυκλάδες, τους 32-34 στην Κρήτη, τους 34-35 τοπικά και 36 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για τα Δωδεκάνησα δεν θα αναφερθώ καθώς υπάρχει κατατοπιστική πρόγνωση στην σελίδα.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται την Κυριακή στο Βόρειο Ιόνιο, στα Δυτικά Ηπειρωτικά και στην Βόρεια χώρα, με βροχές και καταιγίδες. Αύριο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Τέλος, η τάση δείχνει ότι από τις 13 Αυγούστου και ύστερα θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε διαρκώς.

Καλό σας βράδυ.


Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu).